Hoppa till huvudinnehållet

Efter problem med isen – SIK vann på straffar: ”Var fantastisk”

Publicerad:
Skövde IK vann på straffar mot Troja-Ljungby.
Skövde IK vann på straffar mot Troja-Ljungby. Foto: Mattias Olsson

Isen i Ljungby gjorde att träningsmatchen mellan Troja-Ljungby och SIK behövde flyttas till B-hallen för att överhuvudtaget kunna spelas. Väl på isen vann SIK med 3–2 efter straffar.

Under fredagskvällen ställdes Skövde IK mot Troja-Ljungby för andra gången under försäsongen. Första gången var Troja-Ljungby det starkare laget och kunde vinna med 5–2. Skövde IK:s mål gjordes den gången av Alexander Ternblad och Erik Möller.

Fredagens match höll på att inte ens bli av. Det var nämligen problem med isen i Ljungby, och matchen försenades och fick flyttas till B-hallen.

– Man var osäker på hur det skulle hålla i den andra hallen. Men det fungerade bra, så det var inga problem med den isen vi spelade på, säger SIK:s tränare Staffan Lundh.

Felix Tengvall svarade för en stark match mot Troja.
Felix Tengvall svarade för en stark match mot Troja. Foto: Mattias Olsson

När matchen väl kom i gång, slutade den första perioden mållös. I den andra perioden fick båda lagen i gång målskyttet. Inför den tredje perioden var det dock fortsatt oavgjort, 2–2.

2–2 blev också slutresultatet efter ordinarie tid och förlängning. I den efterföljande straffläggningen var det SIK och Alexander Henriksson som gjorde det enda målet och därmed vann matchen.

– Jag tycker att vi gör en rätt bra match. Vi blev lite kort på folk under matchens gång, så vi tröttnade lite i den tredje perioden och i förlängningen. Men det är väldigt bra försvar idag, och vi gör det bra i två perioder. Felix Tengvall i mål var fantastisk, säger Staffan Lundh.

Känns det som ni har gått framåt sedan förra matchen mot Troja?

– Det tycker jag. Det känns som att vi går framåt, och har hittat en trygghet i vårt försvarsspel.

Nu återstår två matcher på försäsongen för Skövde IK:s del. Först möter man Tyresö/Hanviken hemma i Billingehov på onsdag. Sedan genrepar SIK mot Vimmerby HC på bortaplan den 22 september. Skövde IK spelar sedan sin seriepremiär mot Mjölby HC den 1 oktober på bortaplan i Hockeyettan västra.

Målskyttar i Skövde IK: Jesper Andersson, Alexander Henriksson.

Tränare Staffan Lundh var nöjd med matchen mot Troja. Särskilt med målvaktsspel och försvarsspel.
Tränare Staffan Lundh var nöjd med matchen mot Troja. Särskilt med målvaktsspel och försvarsspel. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

IshockeySkövde IKStaffan Lundh

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.