Hoppa till huvudinnehållet

”Från Harlem till Houston” – konsert med storbandet och Emma Nilsdotter

Publicerad:
Sångerskan Emma Nilsdotter står på scen tillsammans med Skaraborgbigband under konserten ”Från Harlem till Houston”. Foto: Linnea Pettersson

Skaraborgbigband satsar på en konsert i höst där några av jazz- och soulmusikens främsta artister hyllas. Tillsammans har storbandet med sig kända sångerskan Emma Nilsdotter.

”Från Harlem till Houston” är namnet på konserten som kommer att genomföras den 28 oktober på Bet:L, tidigare Pingstkyrkan i Skövde.

I ett pressmeddelande skriver Skaraborgbigband att publiken kommer att tas med på en musikalisk resa från Billie Holiday till Whitney Houston. Förutom de nämnda två storartisterna så kommer musik från bland andra Frank Sinatra, Stevie Wonder, Ella Fitzgerald och Burt Bacharach att tolkas. Publiken kan förvänta sig låtar som ”This can’t be love”, ”Take the A-train”, ”Can’t buy me love” och ”I left my heart in San Fransisco”, för att nämna några.

På scenen har storbandet med sig sångerskan Emma Nilsdotter – främst känd som medlem i a-capellagruppen The real group, som hon under 13 år turnerade världen runt med. Hon har nu valt att satsa på en solokarriär och släppte nyligen singeln ”Shelter in the storm”.

Under konserten medverkar även den amerikanska trombonisten Everett Nelson samt David Bäck, pianist verksam i Göteborg, men som är uppväxt i Skövde.

Konserten hålls på Bet:L i Skövde. Bild från storbandets hyllning av Burt Bacharach i våras.
Konserten hålls på Bet:L i Skövde. Bild från storbandets hyllning av Burt Bacharach i våras. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Artikeltaggar

Billie HolidayBurt BacharachElla FitzgeraldKonserterMusikSkövdeStevie WonderWhitney Houston

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.