Hoppa till huvudinnehållet

IFK-profilerna gästar SLA Sportpodd

Publicerad:
SLA sportpodd med SLA:s Linus Hellman och Anton Gustavsson samt IFK Skövdes Kristian Svensson och Håvard Åsheim.
SLA sportpodd med SLA:s Linus Hellman och Anton Gustavsson samt IFK Skövdes Kristian Svensson och Håvard Åsheim. Foto: Johan Espefält

Premiären av Handbollsligan är bara några dagar bort. Då gästar IFK Skövdes tränare Kristian Svensson och återvändande målvakt Håvard Åsheim SLA Sportpodd.

Lyssna på avsnittet här:

Håvard Åsheim är tillbaka i Skövde efter två år i Tyskland. Med flyttlådorna uppackade och hyllorna fastsatta är målvakten redo för en ny säsong med IFK Skövde.

– Grejerna är på plats, men man kan lugnt säga att det var ett jobb. Det blev några vändor fram och tillbaka med bil, men nu är allt på plats.

Åsheim skrev på ett treårskontrakt med IFK och blir förstås viktig för de blåvita som inleder säsongen mot Önnered.

– Det är kanske det jobbigaste med att vara handbollsspelare, att man lever ett kontrakt i taget. Har man köpt på sig saker så är det mycket som ska flyttas. Det var lite tanken när jag skrev på för IFK att jag gärna ville ha ett lite längre kontrakt så att jag kunde slå mig ner och köpa lägenhet.

”Det är nu det roliga börjar”

Åsheim spelade två säsonger i Tyskland för TUS Lübeckke – samma klubb som Kristian Svensson spelade i när han var Bundesligaproffs under sin spelarkarriär. I avsnittet blir det en del snack om hur det är att vara handbollsproffs i en liten tysk stad.

IFK premiärspelar på måndag och då gör Kristian Svensson sin första match som huvudtränare i Handbollsligan för sin moderklubb.

– Det är nu det roliga börjar. Jag ska skaka av mig den här Svenska cupendoften bara, säger Svensson och syftar på uttåget ur cupen mot Ystad.

Han fortsätter:

– När vi ses på träningen och har möte så ska det positiva fram igen och sedan ska vi bygga upp energin igen för att kunna visa oss från vår bästa sida på måndag. Det är det här man har gått och väntat på under en ganska lång tid.

I avsnittet: Förväntningarna på säsongen, Kristian Svenssons första tid som tränare, Håvard Åsheims längtan tillbaka till Skövde och mycket mer.

SLA Sportpodd går även att hitta på Spotify eller i podcastappen.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.