Hoppa till huvudinnehållet

Efter segern: ”Inte orolig för fem öre”

Publicerad:
Skultorp mötte Råda på Orkanvallen.
Skultorp mötte Råda på Orkanvallen. Foto: Anton Gustavsson

Skultorp tog tre mycket viktiga poäng mot Råda och har nu skaffat sig lite marginal i bottenstriden.

– Om vi spelar så här är jag inte orolig för fem öre, säger SIF:s tränare Roland Ward.

Skultorp fick en kanonstart på hemmamötet med Råda. 1–0 kom redan i den elfte minuten genom Tinna Örtemark. Kort innan paus kom också 2–0 och då var det Matilda Andersson som såg till att Skultorp kunde gå till pausvilan på gott humör.

Fler mål blev det inte, men för Skultorp var det värdefulla poäng som togs.

– Vi hade någon spelare avstängd, men samtliga på planen gör ett jättefint jobb och vi spelar grymt bra, säger tränaren Roland Ward.

Han utvecklar:

– Vi tog det lite lugnare i uppspelsfasen och höll ihop laget på ett bättre sätt än tidigare. Råda hade inte direkt något som var farligt utan vi hade bra kontroll och spelade säkert. Vi rullade bollen och gjorde det grymt bra, det var en riktigt bra match.

Foto: Anton Gustavsson

Det var välbehövliga poäng för Skultorp. Nu har SIF fyra poäng ner till Sil som är närmaste lag under nedflyttningsstrecket. Bara fyra matcher återstår av säsongen för Skultorp som nu har ett bra läge att klara kontraktet i division 2.

– Det var en viktig seger och nu får vi lite andrum. Nu har vi några matcher som är lite lättare på pappret och om vi spelar så här är jag inte orolig för fem öre.

– Det känns bra att det är lite marginal ner nu och extra kul när samtliga spelare imponerar.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.