Hoppa till huvudinnehållet

Många besökare på familjedagen i Skövde: ”Bara varit glada miner”

Publicerad:
Naemi Gånfält blev ansiktsmålad av Alva Håström.
Naemi Gånfält blev ansiktsmålad av Alva Håström. Foto: Jonathan Ström

Film, slöjd och teater, det var bara några av upplevelserna som erbjöds under familjedagen. Hela Skövde Kulturhus fylldes med familjer som var på plats för att delta i flera roliga aktiviteter.

Familjedagen på Skövde Kulturhus blev en lyckad tillställning med många besökare. Det var ett fullspäckat program där ett antal aktiviteter pågick under hela dagen och andra vid ett enskilt tillfälle.

Familjedagen lockade många besökare.
Familjedagen lockade många besökare. Foto: Jonathan Ström

De aktiviteter som pågick under dagen var bland annat ”konstjakt i kulturhuset” och ansiktsmålning. Under konstjakten fick barn och vuxna utforska konsten i Konstmuseet och leta efter gömd konst runt om i huset.

– Det är olika konstverk som är gömda runt om i hela huset. Barnen har fått gå runt och leta efter konstverken och svara på frågor, säger Wera Ahl, kulturhuskoordinator.

Olivia Simonsson letade efter olika konstverk som fanns gömda på golvet.
Olivia Simonsson letade efter olika konstverk som fanns gömda på golvet. Foto: Jonathan Ström

Det var ett antal hålltider för besökarna att förhålla sig till om de ville testa på något annat. Bio, sagostund och cykelcirkus stod bland annat på schemat. Föreställningarna genomfördes i kulturhusets olika lokaler som biograf Odeon, Stadsteatern och biblioteket.

– Det är en del som tror att vi bara har ett bibliotek här. Men det finns ju faktiskt så mycket mer att upptäcka, som bion och våra utställningar.

Det stora galleriet var upplyst och olika konstverk projekterades på väggarna.
Det stora galleriet var upplyst och olika konstverk projekterades på väggarna. Foto: Jonathan Ström

Cykelcirkus visades upp på scenen i Stadsteatern. Familjerna i publiken hejade fram artisterna som genomförde olika konster och spratt.

Cykelcirkusen uppträdde med konster inom cykel och jonglering.
Cykelcirkusen uppträdde med konster inom cykel och jonglering. Foto: Jonathan Ström

Wera Ahl upplevde att dagen var väldigt lyckad och att man kunnat ta hand om alla besökare på ett bra sätt.

– Vi är jättenöjda med hur dagen har varit och hur allt har gått. Det har varit många som har besökt oss och det känns som det bara har varit glada miner.

Artikeltaggar

BiograferFilmerKonstUtställningar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.