Hoppa till huvudinnehållet

Nye IFK-tränaren har slutspel i fokus: ”Kommer bli oerhört tight”

Publicerad:
IFK Skövdes huvudtränare Kristian Svensson och lagets assisterande tränare Robert Arrhenius är redo att dra i gång seriespelet.
IFK Skövdes huvudtränare Kristian Svensson och lagets assisterande tränare Robert Arrhenius är redo att dra i gång seriespelet. Foto: Mattias Olsson

Kristian Svensson är redo att dra i gång sin första säsong som huvudansvarig för IFK Skövde.

– Målet är att gå till slutspel. Jag tror det kommer att bli oerhört tight kring de sista slutspelsplatserna, säger IFK-tränaren.

Försäsongen är till ända för IFK Skövde. På måndag inleds allvaret när det är seriepremiär i Handbollsligan.

Kristian Svensson har avslutat sin första försäsong som ny huvudansvarig för IFK Skövde.

Svensson, som då var assisterande tränare, tog över som huvudtränare i våras efter tränarkaoset när Jónatan Magnússon lämnade innan han ens hade hunnit tillträda.

– När den här chansen dök upp nappade jag på den. Det optimala kanske hade varit om det hade skett om två år när man hade samlat på sig ytterligare lite erfarenhet men nu får jag skaffa mig den erfarenheten på det här sättet i stället, säger Kristian Svensson.

Han är nu redo att leda IFK Skövde i Handbollsligan.

– Jag tycker att det har varit jättekul att ha fått leda det här laget under försäsongen och att få se hur en grupp jobbar och växer fram. Hittills har det varit jäkligt roligt och det har varit väldigt utvecklande för min del.

Robert Arrhenius är assisterande tränare till Kristian Svensson. Det var ett självklart val när det stod klart att Svensson skulle ta över som huvudtränare.

– Det var tydligt och väldigt klart ifrån början. Jag och "Robban" hade pratat sedan innan och jag hade fått en intresseanmälan tidigt om jag kunde tänka mig att träna laget om det skulle bli så. När det sedan blev skarpt läge tog det tio sekunder innan vi var där. Det var väldigt klart ifrån min sida.

– Vi har en väldigt gemensam syn på hur vi vill spela handboll, hur vi vill saker ska se ut och hur vi vill uppnå saker. Det är en grundförutsättning att vi står på samma sida. Sedan är kanske jag en trygghetsmänniska och "Robban" är en person som vågar testa mer saker så vi kompletterar varandra bra på många sätt, fortsätter Kristian Svensson.

IFK Skövde inleder seriespelet i Handbollsligan på måndag när de blåvita begår seriepremiär mot Önnereds HK i Göteborg.

– Det kommer nog bli tufft. Generellt sett har vi haft det ganska tufft mot Önnered de senaste åren, framförallt på bortaplan. Förra året lyckades vi nypa poäng där nere och det hoppas vi göra även den här säsongen, säger Kristian Svensson.

Målet är att åter säkra en slutspelsplats.

Artikeltaggar

HandbollHandbollsliganIFK Skövde HKKristian Svensson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.