Hoppa till huvudinnehållet

Drömkvällen försvann: ”Det får inte hända”

Publicerad:
Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Det såg ut att bli en kanonkväll för Hugo Engström i nya rollen som anfallare.

Istället blev det precis tvärtom.

– Det är en jäkla besvikelse, säger han efter 3–5-förlusten mot Örebro SK.

Efter 45 minuter såg det så bra ut för Skövde AIK och Hugo Engström. Långt ifrån lika bra såg det ut efter 90.

När Skövde AIK gick till pausvila på Behrn Arena hade Hugo Engström gjort två mål – och det i nya rollen som anfallare.

Med Yusuf Temitope Azeez avstängd satsade Tobias Linderoth på en löpstark Hugo Engström som anfallare och det gav resultat. Med två mål på 16 minuter såg han till att Skövde AIK gick till pausvila i 3–1-ledning.

– Det var bara att ge hundra där uppe. Vi har snackat om att vi vill pressa dem hårt och få Örebro tillbakatryckta och det får vi till väldigt bra i första halvlek och gör tre mål, säger Hugo Engström.

Med sin ordinarie anfallare avstängd funderade Skövde AIK:s tränare Tobias Linderoth på hur han skulle ställa upp laget så sent som på bussen upp till Örebro.

– Vi har laborerat oss fram till den här lösningen. Sedan tog jag ett beslut att vi skulle spela Elmar (Abraham) där bakom. Det beslutet tog jag faktiskt i bussen på väg hit upp med tanke på att vi ville sätta vårt presspel ganska högt upp i banan. Det slog ju mycket väl ut, säger Tobias Linderoth innan han fortsätter:

– Allt det vi hade jobbat på innan och de rotationerna vi gjorde med laget föll ju väl ut, framförallt i första halvlek. Sedan tycker jag att vi tappar konceptet.

SAIK kollapsade: ”Skärrade – ängsliga”
Hugo Engström gjorde två mål på 16 minuter, men det blev förlust mot Örebro och nu anfallaren avstängd.
Hugo Engström gjorde två mål på 16 minuter, men det blev förlust mot Örebro och nu anfallaren avstängd. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

I den första halvleken såg det som sagt var mycket bra ut för Skövde, men 45 minuter senare hade Örebro gjort fyra raka mål.

– Det är tungt att släppa in fyra mål på en halvlek. Vi släpper in fyra mål på en halvlek och det får inte hända, säger Hugo Engström.

– Det är en jäkla besvikelse, speciellt när vi gör en bra första halvlek. Vi håller inte alls ihop det i andra halvlek, så det känns väldigt tungt just nu.

Så var matchen mot Örebro minut för minut

Dessutom drog Hugo Engström på sig en varning och nu är det hans tur att vara avstängd.

– Det är surt nu i efterhand. Samtidigt går det inte att springa runt och tänka på hur många gula kort man har. Det är segt att var avstängd, men vi har en stark trupp så någon annan får göra jobbet.

Han fortsätter:

– När vi går så hårt i press så kan det resultera i gula kort ibland, sådan är fotbollen.

Den tappade tvåmålsledningen kan bli kostsam för Skövde AIK när tabellen summeras senare i höst. Istället för tre poäng upp till Örgryte på kvalplats har Skövde AIK sex poäng att ta in på de avslutande sju matcherna.

– Med tanke på vart i tabellen vi ligger så är varje poäng superviktig. Vi gav oss själva chansen under matchens första 45 minuter, men ja... Det är bara att ge hundra i nästa match.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.