Hoppa till huvudinnehållet

Går för segrar i slutspurten: ”Ingen minns en fegis”

Publicerad:
Skövde AIK och tränaren Tobias Linderoth har gjort sig redo för slutspurten i Superettan efter ett två veckor långt uppehåll i september. Foto: Anton Gustavsson

Efter ett två veckor långt uppehåll är det dags för Skövde AIK att gå in i slutspurten på säsongen.

Nio omgångar återstår av Superettan och på söndag väntar Örebro SK på bortaplan för tabelljumbon SAIK som slåss för sin existens.

– Det gäller för oss att maxa varenda match. Det får vi se som en härlig utmaning. Det gäller att vara modig i det här läget. Ingen minns en fegis, säger SAIK-tränaren Tobias Linderoth.

Skövde AIK gör sig redo för match igen efter ett 15 dagar långt uppehåll. Senast SAIK spelade var den 2 september när det blev en 1–2-förlust mot Östers IF.

– Vi har tränat på ganska bra under uppehållet. Vi började med att ha en ledig helg för en gångs skull. Det var skönt och sedan har vi tränat på väldigt bra efter det. Vi körde på rejält även under förra veckan med bra träningar, säger SAIK-tränaren Tobias Linderoth.

Nu väntar tabellnian Örebro på bortaplan.

– Örebro är ett lag som har fått ett lite uppsving i och med lite nyförvärv. De har fått en nytändning och det är egentligen en klassisk klubb som ska vara om inte i allsvenskan så nära allsvenskan men de har inte riktigt fått till det utan har haft en annan resa än tidigare.

SAIK förlorade hemmamatchen mot Örebro SK med 1–2 i våras efter ett sent avgörande.

– Det var ett mål på ett distansskott i slutet som fladdrade in i det bortre hörnet. Jag tycker ändå vår prestation var ganska bra och tittar man på matchen hade det varit rättvist med minst ett oavgjort resultat.

Skövde AIK och Tobias Linderoth ställs mot Örebro SK på bortaplan på söndag.
Skövde AIK och Tobias Linderoth ställs mot Örebro SK på bortaplan på söndag. Foto: Anton Gustavsson

Nu siktar SAIK på att ta revansch.

– Vi måste göra det som matchen kräver. Vi måste våga spela vårt spel fullt ut, utmana oss själva och göra det i de här nio matcherna som är kvar.

– Vi måste ge det hela chansen i de här nio matcherna som är kvar och så får vi summera efteråt och se om det blir fler matcher. Vi måste göra det vi kan och det vi kan påverka. Vi måste gå för det varje match, fortsätter Tobias Linderoth.

Skövde AIK saknar duon Yusuf Azeez Temitope och Oscar Lennerskog. Båda spelarna är avstängda efter att ha dragit på sig för många varningar. Målvakterna Markus Fröjd och David Engelbrektsson är fortsatt skadade.

– Det är lite spelare som kommer att vara borta men då är det någon annan som kommer att få kliva in och göra ett jobb i stället.

I övrigt har SAIK-tränaren fullt manskap till sitt förfogande.

FOTBOLL. Superettan

Örebro SK–Skövde AIK

FORMEN

Örebro SK: Örgryte IS (b) 3–0, Västerås SK (h) 1–1, Gefle IF (b) 1–2.

Skövde AIK: Östers IF (h) 1–2, Gais (b) 1–3, GIF Sundsvall (h) 2–0.

OMGÅNGEN

16/9: AFC Eskilstuna–Örgryte IS, IK Brage–Trelleborgs FF, Östersunds FK–Gefle IF FF. 17/9: Gais-Helsingborgs IF, GIF Sundsvall–Utsiktens BK, Örebro SK–Skövde AIK. 18/9: Jönköpings Södra IF–Landskrona Bois, Östers IF–Västersås SK.

SKYTTELIGA

1) Lucas Hedlund, Utsiktens BK, 14, 2) Jesper Jonasson Westermark, Östers IF, 13, 3) Adam Bergmark Wiberg, Östers IF, 12, 4) Jabir Abdihakim Ali, Västerås SK, 8, 5) Leo Englund, Gefle IF, 8, Pashang Abdulla, Jönköpings Södra IF, 8, Robin Book, Jönköpings Södra IF, 8.

PASSNINGSLIGA

1) Daniel Ask, Västerås SK, 8, Gustav Lundgren, Gais, 8, 3) Vladimir Rodic, Östers IF, 7, Erik Andersson, GIF Sundsvall, 7, Mohammed Saeid, Trelleborgs FF, 7, 6) Malkolm Moënza, Jönköpings Södra IF, 6, Erick Pinheiro da Silva, Östersunds FK, 6, Sebastian Johansson, Västerås FK, 6.

TROLIG STARTELVA

Skövde AIK: Otto Lindell – Elias Lindell, Aldin Basic, Filip Schyberg, Armend Suljev – Mikael Mörk, Elmar Abraham, Isak Vidjeskog, Isak Bjerkebo – Marc Ante Tokich – Hugo Engström.

Artikeltaggar

FotbollÖrebroÖrebro SKSkövde AIKSuperettanTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.