Hoppa till huvudinnehållet

Näringslivsforum och kommunen i samarbete om Skövdes utveckling

Publicerad:
Representanter från Näringslivsforum och kommunen vill utöka samarbetet kring Skövdes utveckling.
Representanter från Näringslivsforum och kommunen vill utöka samarbetet kring Skövdes utveckling. Foto: privat

Näringslivsforum och kommunen fortsätter sin samverkan i syfte att skapa bättre förutsättningar för Skövdes företagare.

– Allt börjar i förståelsen för varandra, säger Martina Fogelberg.

Styrelsen för Näringslivsforum i Skövde har nyligen träffat kommunstyrelsens arbetsutskott för att diskutera en fortsatt samverkan kring Skövdes utveckling.

– Vi vill skapa fler naturliga kontaktytor där kommun och näringsliv kan träffas, säger Martina Fogelberg, verksamhetsledare på Näringslivsforum i Skövde.

Samarbetet är visserligen inget nytt. I snitt har man träffats två gånger per år för att diskutera punkterna Kompetensförsörjning, Infrastruktur och kommunikation, Företagsklimat och lokal näringslivsutveckling, Boende och Lokal stolthet.

– Det är ett jätteviktigt samarbete. Det är först när vi sätter oss ner och pratar som vi kan komma framåt i frågorna, säger Martina.

Under den närmaste tiden framöver kommer man att fokusera på punkten Företagsklimat och lokal näringslivsutveckling.

– Vi kommer att ha fler möten med kommunen för att diskutera och få information om olika projekt som är på gång, säger Martina.

”Vill spinna vidare”

Även om företagsklimatet kan bli bättre, så är man på god väg, menar hon.

– I våra undersökningar har vi sett att företagsklimatet i Skövde blivit allt bättre de senaste åren. Vi är på jättegod väg, och då vill vi så klart spinna vidare på det.

Man vill att det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i Skövde.

– En viktig del i det är att man har förståelse för varandras organisationer. Företagen har sina processer och kommunen har sina processer. Om vi pratar om det kan vi komma vidare och förenkla för varandra. Men allt börjar i förståelsen för varandra och där är de här mötena jätteviktiga, avslutar Martina.

Artikeltaggar

KommunstyrelsenNäringslivNäringslivsforumSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.