Hoppa till huvudinnehållet

Personligt med Magnus Carlsson i kyrkan

Publicerad:
Konsert med Magnus Carlsson.
Konsert med Magnus Carlsson. Foto: Kolja Schallenberg

Det är inte första gången Magnus Carlsson kom till Karlsborg på konsertbesök. Men årets konsert i Garnisonskyrkan på Fästningen var kanske den personligaste han hittills någonsin bjudit på.

Programtiteln “Se mig bara för den jag är“ utlovade en personlig inblick i Magnus Carlssons värld. Varför han valde kyrkor som konsertlokal som mestadels har en fruktansvärd komplicerad akustik kom inte fram (grattis för det bästa ljudet man kunde få i en sådan lokal till teknikern Anton Jonsson) men han har tidigare berättat att han tycker att det är fantastiska lokaler att använda sig av.

Förutom att Magnus sjöng låtar av sina ”hjältar“ och några av sina största hits från Barbados, Alcazar och sin solokarriär berättade han om några anekdoter från sina resor i hela världen, vad hans största scenskräck var och att han sjöng några av sina sånger på flera olika språk.

Älskar ABBA

Magnus Carlsson drog storpublik till Garnisonskyrkan.
Magnus Carlsson drog storpublik till Garnisonskyrkan. Foto: Kolja Schallenberg

Man fick veta att hans föräldrar introducerade honom till ABBA när han var två år gammal och att han lyckades att komma in på musikgymnasiet och musikhögskolan tack vare att han framförde just ABBA-musik inför juryn. Då är det inte förvånande att han både började och slutade konserten med ABBA låtar.

Det fanns inga stora överraskningsmoment under konserten, men det var en varm känsla man fick från den vitklädda mannen på den vita scenen med den svarta pianot som färglades av strålkastarna. Publiken fick en liten insyn i scenkonstnären Magnus som vet vad han gör på scenen, och varför han älskar att stå på scen och göra sin publik glad. Magnus är utan tvekan en jättebra sångare och pianospelare med stor talang som fick beröm av publiken med stående ovationer på slutet.

Självklart var låten “Se mig bara för den jag är“ med i repertoaren och publiken sjöng med för full hals i extralåten “Kom hem“ som Magnus tidigare sjöng med sin grupp Barbados.

– Tack för ikväll, ropade Magnus från scenen och publiken jublade. Nåbar som han är bjöd Magnus sin publik att träffa honom efter konserten.

– Det var riktigt bra! sa ett tjejgäng från Karlsborg när de lämnade lokalen.

Med turnén ”Se mig för den jag är”.
Med turnén ”Se mig för den jag är”. Foto: Kolja Schallenberg

Personlig och varm konsert.
Personlig och varm konsert. Foto: Kolja Schallenberg

Kolja Schallenberg

Artikeltaggar

KarlsborgMusik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.