Hoppa till huvudinnehållet

Beslutade om nybyggnation vid Science Park

Publicerad:
Kommunfullmäktige i Skövde beslutade om en nybyggnation vid Science Park i Skövde.
Kommunfullmäktige i Skövde beslutade om en nybyggnation vid Science Park i Skövde. Foto: Anna Warner

När kommunfullmäktige samlades under måndagskvällen var nybyggnation av kontors- och parkeringshus inom Science Park Skövde på agendan.

Måndagskvällens kommunfullmäktige gästades och inleddes med att Olga Persson från Unizon fick ordet. Unizon är ett riksförbund för över 140 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer och arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Olga Persson inledde mötet med att berätta om Unizons arbete och pratade om vad Skövde kommun kan göra i sitt arbete för att förebygga män och killars våld mot tjejer och kvinnor.

Olga Persson från Unizon gästade kommunfullmäktige.
Olga Persson från Unizon gästade kommunfullmäktige. Foto: PRESS

Interpellation om uranbrytning

Centerpartiet ställde en interpellation om uranbrytning till kommunstyrelsens ordförande Theres Sahlström. Man ville ha svar på vilken inställning som kommunstyrelsens ordförande och den styrande majoriteten har när det gäller uranbrytning i de västgötska platåbergen. Frågan kommer besvaras vid nästa tillfälle den 30 oktober.

Under måndagskvällens sammankomst togs det bland annat beslut om en nybyggnation av kontors- och parkeringshus inom Science Park Skövde. Förslaget innehöll en del punkter som att bland annat godkänna Kreativa Hus Skövde AB:s fortsatta expansion av fastigheten Tegelbruket 5 genom byggnation av ett nytt kontors- och parkeringshus under förutsättning att den totala investeringskostnaden för projektet uppgår till maximalt 500 miljoner kronor.

Samt att ge ett ovillkorat aktieägartillskott till Kreativa Hus Skövde AB:s moderbolag Skövde Stadshus AB motsvarande investeringskostnaden för parkeringshusdelen och uppgående till maximalt 220 miljoner kronor. Därtill ge Skövde Stadshus AB i uppdrag att i sin tur utge ett ovillkorat aktieägartillskott till Kreativa Hus Skövde AB med samma syfte och uppgående till samma belopp.

Förslaget som var från kommunstyrelsen antogs av kommunfullmäktige.

Skövdepartiets Torbjörn Bergman presenterade ett tilläggsyrkande.

– Kommunens skattekollektiv ska inte behöva ”pytsa” in halv miljard vart tredje eller fjärde år för nästa etapp, det är orimligt mycket pengar och det tränger undan näringslivet från att göra det som de är bäst på, säger Bergman (SP).

Tilläggsyrkande var att Kreativa hus AB ges i uppdrag att under kommande femårsperiod avyttra fastigheter till ett värde av lägst 300 miljoner kronor.

Kommunfullmäktige avslog förslaget till tilläggsyrkande.

Artikeltaggar

Bostad och byggenCenterpartietFastigheterKommunfullmäktigeKommunstyrelsenParkerSamhälleSkövdeSkövde kommunSkövde Stadshus ABSkövdepartietTheres SahlströmUnizon

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.