Hoppa till huvudinnehållet

Fjärde raka SCCS-segern för Elowson

Publicerad:
Albin Elowson körde hem en ny seger i Swedish cross country series.
Albin Elowson körde hem en ny seger i Swedish cross country series. Foto: Erica Augustsson

Segertåget rullar vidare för Albin Elowson som fortsatt är obesegrad i den svenska långloppsserien i enduro.

När säsongens fjärde deltävling kördes i Hofors vann Skövdeföraren överlägset.

Den svenska långloppsserien i enduro, Swedish cross country series har haft svårt att locka till sig några större startfält i elitklasserna.

Det har dock inte hindrat Albin Elowson från att hålla tempot upp i tävlingarna.

FMCK Skövde-föraren har kört samtliga deltävlingar hittills, och precis som vid de tre tidigare var han snabbast vid helgens deltävling i Hofors.

Tibro MK-föraren Rikard Hansson må ha varit först iväg i starten, närmast följd av klubbkollegan Jesper Börjesson. Men vid den första varvningen efter drygt 20 minuters körning var det Albin Elowson som var i ledningen.

Elowson var sedan ensam om att hinna ut på ett åttonde och sista varv innan han körde in som överlägsen segrare i tävlingen och därmed kunde räkna in sin fjärde raka vinst i serien.

Bakom honom blev det en andraplats för Rikard Hansson.

Jesper Börjesson låg med som trea vid den andra varvningen men tvingades sedan att kasta in handduken efter maskinstrul.

I damernas elitstart var det Varolabon Hedvig Malm, tävlandes för Norsjö MS som tog täten till en början. Hon tvingades dock snart släppa den nyblivna svenska mästarinnan i motocross, Götas Matilda Huss förbi sig.

Även om Malm var snabbast på ett av varven räckte det inte för att rå på Huss som noterades för bästa tid på de andra fem varven.

När målflaggan föll körde Malm in som tvåa, drygt tre minuter bakom Huss.

Säsongens sista SCCS-race körs på Bergby motorstadion i Mälardalen den 7 oktober.

Artikeltaggar

Albin ElowsonEnduro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.