Hoppa till huvudinnehållet

Jonas Samuelsson: ”Skiter fullständigt i det”

Publicerad:
Jonas Samuelsson var målfarlig och effektiv i premiären mot Önnered. Det hjälpte inte IFK Skövde.
Jonas Samuelsson var målfarlig och effektiv i premiären mot Önnered. Det hjälpte inte IFK Skövde. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Jonas Samuelsson gjorde elva mål på tolv skott i premiären mot Önnered.

Det hjälpte inte IFK Skövde.

– Jag hade hellre bränt fem lägen om vi vunnit med ett, säger han.

Den stora skillnaden mellan IFK Skövde och Önnered i premiären var effektiviteten. Jonas Samuelsson gjorde elva mål på tolv försök, i övrigt lät IFK Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson göra 19 räddningar.

Många av avsluten var för svaga.

– Vi gör en del bra saker och del är för dåligt. Det är egentligen småsaker både framåt och bakåt. Avtal som vi inte riktigt håller, tyvärr, säger en besviken Jonas Samuelsson.

Han utvecklar:

– Framåt är den stora grejen att vi bränner mycket. Jag vet inte vad han har i kassen, men det är räddningar på bra lägen. Vi missar hundraprocentchanser.

”Hade hellre bränt fem”

Jonas Burud gjorde näst flest mål, fyra stycken, men då kom tre av dem i slutminuterna när matchen var avgjord. Daniel Ekman och Viktor Hallén gjorde tre var. Sammantaget var det för många i IFK Skövde som missade för mycket.

– Den stora grejen är att vi missar för mycket. Sätter vi några till så kan vi leda med två mål i paus och då hade det kunnat bli en annan match.

Efter avstängningarna: Busen gör comeback mot IFK
Sebastian Abrahamsson gjorde 19 räddningar. IFK Skövdes Håvard Åsheim och Anton Hagvall gjorde sex räddningar tillsammans.
Sebastian Abrahamsson gjorde 19 räddningar. IFK Skövdes Håvard Åsheim och Anton Hagvall gjorde sex räddningar tillsammans. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Förra säsongen fick Jonas Samuelsson dela på speltiden med Fredrik Mossestad, men när norrmannen lämnat för spel i Danmark är Samuelsson nu det givna förstahandsvalet på högerkanten.

Så var premiären minut för minut

32-åringen har öst in mål på försäsongen och i Svenska cupen och tog med sig det in i Handbollsligan.

– Jag känner mig i bra slag och har tagit med mig lite självförtroende från Ystadsmatcherna. När jag har gjort tre mål på målvakten så är det lätt att vara kantspelare.

Kantspelarens elva mål räckte inte – och var ingen tröst för Samuelsson efter premiärförlusten.

– Jag skiter fullständigt i det. Jag hade hellre bränt fem lägen om vi vunnit med ett.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.