Hoppa till huvudinnehållet

Bilist stoppad i stulen bil på riksväg 26 – saknade även körkort

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 40-årsåldern misstänks för flera trafikrelaterade brott efter att ha stoppats av polis natten mot tisdagen.

Det var vid 01.40-tiden på tisdagen som en polispatrull genomförde en fordonskontroll på riksväg 26 i höjd med Borgunda i Falköpings kommun. Det visade sig att bilen tillgripits och att föraren saknade körkort. Därför upprättades anmälningar mot föraren, en man i 40-årsåldern, gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov olovlig körning.

I passagerarsätet befann sig en kvinna i 30-årsåldern. Vid en kroppsvisitation upptäcktes att hon hade en mindre mängd narkotika på sig. Hon misstänks i sin tur för ringa narkotikabrott innehav.

Tidigare under natten, vid 23.20-tiden, stoppades ett fordon vid Aspörondellen i Skövde. Den manlige föraren, född 1965, hade 0,45 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 0,9 promille i blodet. Han blev misstänkt för rattfylleri. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1.0 promille.

Artikeltaggar

BorgundaBrott, lag och rättFalköpings kommunNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSkövdeTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.