Hoppa till huvudinnehållet

Nöjda efter VM: ”Var snubblande nära ett silver”

Publicerad:
Reporter Åsa Lord
Åsa Lord
asa.lord@sla.se
Aron, nanny och Daniel Kindbom är nöjda med årets insats under VM i OCR.
Aron, nanny och Daniel Kindbom är nöjda med årets insats under VM i OCR. Foto: Privat

Familjen Kindboms lite ovanliga familjeaktivitet är att träna och tävla i Obstacle Course Racing, vilket även innebär en del resor tillsammans. Nu senast till VM i USA, där alla tre stod för starka insatser.

VM i USA bjöd på sol och 30-gradig värme och cirka 3500 deltagare med mycket folk i varje klass. Alla deltagare har tre band, missar man ett hinder blir man av med ett band och tre missar innebär att tävlingen är slut.

Aron Kindbom kom femma i sin klass efter att ha klarat alla hinder och han var bara någon minut från pallen.

– Bland annat skulle man bära en sandsäck på 15 kilo, det låter kanske inte så mycket men man skulle bära den en och en halv kilometer, där sista kilometern var uppför ett berg. Han är väldigt nöjd med sin insats, säger Daniel.

Mycket beröm

Nanny Kindbom ger järnet i ett av hindren.
Nanny Kindbom ger järnet i ett av hindren. Foto: Privat

Nanny Kindbom, som är ganska ny i sporten, klarade alla hinder utom två och var också nöjd med sin insats, precis som pappa Daniel – som var en hårsmån från att ta ett VM-silver.

– Jag gjorde ett jättebra lopp där jag låg nästan sist första kilometern, men efter fyra kilometer var jag uppe på andra plats och på slutet hade jag ett band kvar. Men på sista hindret, när jag låg på silverplats, tappade jag greppet efter halva hindret och föll ner, och åkte ur tävlingen.

– Det var mitt livs största idrottsbesvikelse, men jag fick väldigt mycket beröm ändå. ”Du är äldre än oss andra, du är en krigare och gjorde ett jättebra lopp”. Men det var väldigt synd, väldigt tråkigt. Jag var så nära! Men jag är väldigt nöjd, särskilt med min löpning.

Aron Kindbom klarade samtliga hinder.
Aron Kindbom klarade samtliga hinder. Foto: Privat
Banan på 15 kilometer innehöll 50 tuffa hinder. Här är det Daniel som tar sig an ett av dem.
Banan på 15 kilometer innehöll 50 tuffa hinder. Här är det Daniel som tar sig an ett av dem. Foto: Privat

Artikeltaggar

KarlsborgLöpningMotion och hälsaMölltorpSolSportUSA

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.