Hoppa till huvudinnehållet

SAIK avslutade med förlust – chansen på serieseger borta

Publicerad:
Skövde AIK:s U21-lag förlorade mot IFK Göteborgs dito med 0–3. Ett resultat som innebär att chansen på serieseger är borta för de rödvita. Aldin Basic var en av spelarna ifrån SAIK:s representationslag i Superettan som tog plats i startelvan. Foto: AVDO BILKANOVIC

Skövde AIK:s U21-lag satte punkt på seriespelet med att förlora mot IFK Göteborgs dito.

Blåvitt vann med 3–0 (2–0) hemma på Kamratgården i Göteborg på tisdagskvällen.

Skövde AIK:s U21-lag avslutade seriespelet i den västra serien med bortamatch mot IFK Göteborg.

SAIK kom till spel med bland andra Filip Järlesand, Aldin Basic, Darrell Kamdem Tibell, Oscar Lennerskog, Marc Agerborn, Samuel Sörman och David Frisk ifrån A-truppen. Alla de spelarna fanns med i SAIK-truppen som förlorade mot Örebro SK med 3–5 i Superettan i söndags.

SAIK förlorade med 0–3 (0–2) på Kamratgården i Göteborg på tisdagskvällen. Ett resultat som innebär att SAIK inte längre har chansen att vinna serien. IF Elfsborg – som spelade oavgjort, 4–4, mot Gais parallellt på tisdagskvällen – tar i stället hem seriesegern och får spela slutspel.

SAIK slutar som bäst tvåa i serien. Redan klara seriesegrande IF Elfsborg har en match kvar att spela mot tabelltrean Utsiktens BK. Utsikten kan i händelse av en seger i den matchen passera Skövde AIK i tabellen då det bara skiljer två poäng mellan lagen.

SAIK kan nu summera fyra segrar, fyra oavgjorda matcher och två förluster på de tio matcherna i seriespelet.

Artikeltaggar

FotbollSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.