Hoppa till huvudinnehållet

Samarbete för att locka publik: ”Har aldrig skett tidigare”

Publicerad:
IFK Skövde Handboll och Skövde AIK samarbetar för att locka publik på lördag. Foto: SLA MONTAGE

Det blir en laddad sportlördag i Skövde. Först jagar Skövde AIK viktiga poäng när Östersund gästar Södermalms IP i Superettan. När den matchen är slut är det dags att flytta fokus till Arena Skövde där IFK Skövde möter Alingsås i Handbollsligan.

På Södermalms IP är det avspark klockan 15.00 och tre timmar senare blåser domarna i gång mötet i Arenan. Mycket viktiga matcher för båda lagen. För att samla så mycket publik som möjligt har den rödvita och blåvita föreningen bestämt sig för att samarbeta runt arrangemangen.

Det hela handlar om köp av biljett till matcherna. IFK Skövdes marknads- och kommunikationsansvarige Marcus Dahl förklarar:

– Om man under veckan förköper biljett till vår match får man 50 procents rabatt på köp av biljett till Skövde AIK:s match och naturligtvis vice versa.

Han fortsätter:

– Vad jag vet har detta samarbete aldrig skett tidigare och måste vara smått unikt.

Mycket står på spel för båda lagen, IFK Skövde inledde seriespelet mot Önnered på måndagskvällen med att förlora med 27-34. Nu gäller det att försöka besegra Alingsås i en match som betecknas som ett västgötaderby.

När det gäller Skövde AIK behöver de allt stöd de kan få. Laget ligger illa till som jumbo i Superettan och måste börja vinna matcher för att inte bli helt avsågat.

Nu kommer Östersund på besök och SAIK behöver hålla ihop sitt lag och spela bra i 90 minuter, senast höll det i en halvlek när laget tappade en pausledning på 3–1 till förlust med 3–5 mot Örebro SK på Behrn Arena.

Nu tar klubbarna ett gemensamt initiativ för att ge så många som möjligt att se båda matcherna.

Artikeltaggar

FotbollHandbollIFK Skövde HKSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.