Hoppa till huvudinnehållet

Många barn på språng i Höstterrängen

Publicerad:
Jag vann!
Jag vann! Foto: Elof Johansson

Många barn ställde upp i säsongens fjärde start av Höstterrängen i Rankås. Nästa gång kommer flera av dem att belönas med pokal.

Höstterrängen är öppen för barn i åldrarna ett till fjorton år. Deltagarantalet har varierat mellan åttio till strax över hundra barn plus alla föräldrar varje gång. Tibro AIK Friidrott är nöjda med resultatet.

Ella Falk anmälde sig.
Ella Falk anmälde sig. Foto: Elof Johansson

– Det är så trevligt att få så många att komma ut och röra på sig, dels för välbefinnandet och givetvis att få träffa varandra och prata lite grann. Vi har hållit på i väldigt många år och förhoppningsvis ska vi kunna fortsätta, tack vare att det är många närstående som alltid hjälper till med både det ena och det andra, säger Roger Magnusson.

Elna, Ivar och Isabell var förväntansfulla.
Elna, Ivar och Isabell var förväntansfulla. Foto: Elof Johansson

Barnen fick välja om de ville gå eller springa. Sträckorna som det fanns att välja på var 1,2, 1,5 eller 5 kilometer.

Höstterrängen går mot slutet för i år. För att erhålla en pokal vid avslutningen, som är nästa tisdag den 26 september, måste de ha deltagit vid minst tre tillfällen.

Kusinerna Sigrid och Linn hade mycket spring i benen.
Kusinerna Sigrid och Linn hade mycket spring i benen. Foto: Elof Johansson

Det var med stor entusiasm som speciellt de mindre barnen gav sig ut på banorna. När målet närmar sig blir det kamp i sällskapen om vem som blir först över mållinjen, för att kunna utbrista ”Jag blev först”. När målgången är klar så hägrade en varmkorv och festis efter en ansträngande runda.

Det var stor åtgång på varmkorv.
Det var stor åtgång på varmkorv. Foto: Elof Johansson

Artikeltaggar

Motion och hälsaTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.