Hoppa till huvudinnehållet

Sjunde raka medaljen: ”Alla har verkligen gett allt"

Publicerad:
Tibro MK:s lagledare Andreas Axelsson med bronsbucklan framför laget bestående av Anton Gole, Robert Friberg och Gustav Öfverberg.
Tibro MK:s lagledare Andreas Axelsson med bronsbucklan framför laget bestående av Anton Gole, Robert Friberg och Gustav Öfverberg. Foto: Privat

Tibro MK lyckades inte försvara guldet från fjolårets lag-SM i motocross, med fick åtminstone med sig en medalj – för sjunde året i rad.

– Alla har verkligen krigat och gett allt, säger lagledaren Andreas Axelsson efter bronset i Bollnäs.

Tibro MK kom till Eriknäsbo motorstadion i Bollnäs som regerande svenska mästare efter Anton Goles, Gustav Öfverbergs och Mattias Augustssons guld i Vissefjärda i fjol.

Vid årets mästerskap representerades TMK av Anton Gole i MX1-klassen, Gustav Öfverberg i MX Open och Robert Friberg i MX2.

Det räckte inte hela vägen till guld i år, men när poängen räknades samman kunde Tibro MK äntra prispallen för sjunde året i rad – den här gången för att ta emot bronset efter en tävlingsdag bestående av både med- och motgångar.

– Med tanke på omständigheterna är vi ändå nöjda, säger lagledaren Andreas Axelsson.

Bra kval

TMK svarade för starka kval där Anton Gole var etta i sitt, Gustav Öfverberg tvåa och Robert Friberg sjua.

Den nyblivne svenske mästaren Gole följde sedan upp med dubbla förstaplatser i finalheaten.

– Gole var grym och tog två förstaplatser, konstaterar Axelsson efteråt.

Öfverberg låg bra med som tvåa i sitt första finalheat, men sedan såg tävlingen ut att ha kunnat få ett abrupt slut för laget.

– Han vred till sitt knä när han låg på en stabil andraplats och tappade då ner till sexa i mål. Sedan var det osäkert om han skulle kunna köra sitt andra heat. Han fick bita i rejält med tejpat och lindat knä och lyckades gå i mål som 13:e man, säger Axelsson.

Samtidigt körde Friberg in på heatplaceringarna 16 och 17.

– Laginsatsen har varit bra och alla har verkligen krigat och gett allt.

Sammanräknat räckte poängen till en tredjeplats i mästerskapet, och därmed Tibro MK:s sjunde raka SM-medalj i lagsammanhang.

Guldet landade hos MK Orion som körde in 139 poäng. MK Tranan slutade tvåa på 129 poäng medan Tibro MK landade på 118 poäng. Bara fyra poäng bakom slutade Upplands-Väsby MK på fjärde plats.

Fakta

Tibro MK:s resultat i lag-SM de senaste sju åren:

2023: Brons i Bollnäs.

2022: Guld i Vissefjärda.

2021: Silver i Hallstavik.

2020: Guld i Eksjö.

2019: Silver i Helsingborg.

2018: Guld i Tibro.

2017: Brons i Woxnadalen.

Artikeltaggar

Anton GoleMK OrionMotocrossMXRobert FribergTibro MK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.