Hoppa till huvudinnehållet

Spelar på hemmaplan samtidigt: ”Är helt klart en olycklig krock”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde HF och Ida Eriksson spelar hemma mot IK Sävehof i Idrottshallen på onsdagskvällen. Skövde AIK och Mikael Mörk spelar hemma mot Landskrona på Södermalms IP onsdagskvällen. Två matcher med samma starttid intill varandra på Södermalm.
Skövde HF och Ida Eriksson spelar hemma mot IK Sävehof i Idrottshallen på onsdagskvällen. Skövde AIK och Mikael Mörk spelar hemma mot Landskrona på Södermalms IP onsdagskvällen. Två matcher med samma starttid intill varandra på Södermalm. Foto: Mattias Olsson

Skövde HF spelar mot IK Sävehof i Idrottshallen.

På andra sidan gatan spelar Skövde AIK mot Landskrona Bois på Södermalms IP.

Två matcher som spelas samtidigt på onsdagskvällen.

– Det är helt klart en olycklig krock, säger Skövde HF:s ordförande Anders Wiik.

Det blir en intensiv onsdagskväll på Södermalm när Skövde HF möter IK Sävehof i Handbollsligan och Skövde AIK möter Landskrona Bois i Superettan.

Båda matcherna har starttid klockan 19.00 och spelas intill varandra i Idrottshallen respektive på Södermalms IP.

– Det blir tyvärr lite olyckligt i och med att Sävehof var tvungna att flytta sin match, säger Skövde HF:s ordförande Anders Wiik.

Den matchen skulle först ha spelats på fredag men fick flyttas på grund av Partillelagets spel i Champions League.

– Vi har olika publik men en del personer är väldigt sportintresserade och vill gå på allt. Det kan alltid bli problem men nu får det bli så här, säger Anders Wiik om att Skövde AIK spelar på samma tid.

Han hade inte koll på att matcherna nu spelas samtidigt och funderar på om elitklubbarna i Skövde inte ska ha en ökad dialog framöver.

– I och med att detta hände nu så funderar jag på om vi inte skulle ha ett samråd klubbarna emellan för vi planerar olika saker. Även om det inte alltid är matcher så är det dumt att planera in saker samtidigt som krockar med varandra, resonerar han.

Anders Wiik, ordförande i Skövde HF.
Anders Wiik, ordförande i Skövde HF. Foto: Mattias Olsson

"Är olyckligt"

Per Åstemo är sport- och klubbchef i Skövde AIK och han säger så här inför onsdagen.

– Det är roligt att det händer saker i staden men samtidigt är det olyckligt med en matchkrock. Det är inte så mycket vi kan göra åt det utan det är bara att njuta av att det kommer vara fullt ös på Södermalm.

– På hösten ligger våra matcher i schemat sedan tidigare och då har vinteridrotten möjlighet att påverka sina matcher eftersom deras schema läggs senare. Sedan blir det samma för oss på våren. Då försöker vi inte lägga våra matcher när handbollen spelar. Nu var det olyckligt i det här fallet när Sävehof också har Champions League och det här var enda dagen som fungerade, fortsätter Per Åstemo.

Per Åstemo, sport- och klubbchef i Skövde AIK.
Per Åstemo, sport- och klubbchef i Skövde AIK. Foto: Anton Gustavsson

"Hoppas fler kommer"

287 personer var på plats och såg Skövde HF:s hemmapremiär mot Kungälvs HK medan 616 personer var på plats och såg Skövde AIK:s senaste hemmamatch mot Landskrona Bois.

Det återstår att se om onsdagskvällens matcher lockar mer publik.

– Man brukar säga att man får den publik man förtjänar. Sedan kan man tycka att det är mycket eller lite. Nu vann vi vår senaste match och hoppas att fler kommer den här gången och stöttar oss, säger Per Åstemo.

Anders Wiik:

– Jag tycker att det är ganska svårt att sia om hur mycket publik som kommer att komma. Vi hoppas givetvis på mer publik den här gången när Sävehof kommer hit, säger han.

Skövde HF och Elma Örtemark besegrade Kungälvs HK i hemmapremiären. Nu väntar ny hemmamatch mot IK Sävehof.
Skövde HF och Elma Örtemark besegrade Kungälvs HK i hemmapremiären. Nu väntar ny hemmamatch mot IK Sävehof. Foto: Mattias Olsson

Vill spela på helger

IFK Skövde HK tycker att torsdagar är den bästa matchdagen.

Anders Wiik och Skövde HF vill helst spela på helger.

– Vi har försökt att lägga våra matcher på fredagar och lördag. Vi tror att man kan få till en kultur kring fredagen och en känsla med after work. Vi tittar på olika möjligheter, säger han.

Artikeltaggar

Anders WiikChampions LeagueHandbollHandbollsliganIK SävehofLandskrona BoisPer ÅstemoSkövdeSkövde AIKSkövde HFSuperettanSödermalmSödermalms IP

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.