Hoppa till huvudinnehållet

Härlig dag för säsongsavslutning

Publicerad:
Reporter SLA
SLA
redaktion@sla.se
Malin Alm BerglundForsvik5 knop
Malin Alm BerglundForsvik5 knop Foto: Kolja Schallenberg

Fika, tidspromenad och butiksförsäljning väntade på besökarna som tog tacksamt emot erbjudandet under en av de sista varma höstdagarna.

De olika aktörer som arrangerade sommarsäsongens avslutning i Forsvik kunde konstatera att det var många människor i rörelse under säsongen som helhet.

– Jag är nöjd med säsongen. Det var hög tryck framförallt på ställplatsen vid kanalen, konstaterar Malin Alm Berglund, som driver butiken 5 knop vid kanalen.

– Det har gått bra. Det var lite trögare i början men på slutet var det sig likt från förra året, berättar Jennica Thelander från Forsviks vandrarhem.

Stänger inte ner

Jennica Thelander i sin butik på Forsviks vandrarhem.
Jennica Thelander i sin butik på Forsviks vandrarhem. Foto: Kolja Schallenberg

Mest var det svenska gäster som övernattade i byn, men det blev en hel del danska, tyska, norska men även spanska och brittiska gäster också.

Nu är det dags att plocka in allt inför vintern. Det gäller också för Hegarts kanotuthyrning. Kanoterna ska in till ladan och förbereds inför nästa säsong.

Men bara för att sommaren är över stänger inte Forsvik som besöksmål ner. I oktober finns det After Work på Forsviks Café & mat, och skrivarretreat på vandrarhemmet. Bokstugan håller öppen alla torsdagar hela året runt. Och i december kommer den traditionella julmarknaden anno 1906 tillbaka.

Snart är det dags att ta in kanotuthyrningen.
Snart är det dags att ta in kanotuthyrningen. Foto: Kolja Schallenberg

Kolja Schallenberg

Artikeltaggar

ButikerForsvikJulmarknaderKanotKarlsborgNöje/KulturStällplatser

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.