Hoppa till huvudinnehållet

Rydskampen är tillbaka: ”Fått nya kompisar”

Publicerad:
Isak Barrljung
isak.barrljung@sla.se
Rydskampen 2023
Rydskampen 2023 Foto: Isak Barrljung

Rydskampen är den, numera traditionsenliga, satsningen för att öka gemenskapen på Rydskolan. Under måndagen var leendena många bland eleverna då det var dags för årets upplaga.

Under måndagen var det grått, kyligt och regnigt i Skövde och Ryd, men trots det var både skolgården och grönytorna runt Rydskolan fulla av elever och stämningen var på topp – det var dags för Rydskampen.

Rydskampen är en aktivitetsdag där hela Rydskolan sluter upp för olika aktiviteter och umgänge – alla årskurser emellan.

– Vi vill att man ska lära känna varandra över klasserna och känna sig trygga med varandra. En viktig faktor för att man ska känna sig trygg är att man känner varandra och att man känner personalen, säger Stina Forsberg Norén, rektor på skolan.

Årets upplaga var den fjärde i ordningen och allt talar för att tillställningen även i fortsättningen kommer vara en av höstens höjdpunkter på skolan.

– Det kommer vara varje år, det är så pass viktigt, säger rektorn.

En av utmaningarna som eleverna ställdes inför var att lyckas krångla sig igenom rockringar – utan att släppa varandras händer.
En av utmaningarna som eleverna ställdes inför var att lyckas krångla sig igenom rockringar – utan att släppa varandras händer. Foto: Isak Barrljung

De drygt 350 eleverna delades in i 16 olika lag med runt 20 elever i varje. Varje grupp var sedan uppkallad efter ett land och alla länder innehöll elever från samtliga årskurser, ett till sex. Lagen skulle sedan genomföra olika aktiviteter eller utmaningar där fokuset var samarbete.

En av eleverna som uppskattade dagens aktiviteter var Dila Payab, som går i årskurs 3. Hon blev indelad i lag Indien, tillsammans med 18 andra elever.

– Det har varit väldigt bra, det känns som att man fått nya kompisar, säger hon.

 Stina Forsberg Norén, rektor på Rydskolan och Dila Payab som går i årskurs 3.
Stina Forsberg Norén, rektor på Rydskolan och Dila Payab som går i årskurs 3. Foto: Isak Barrljung

Kompisarna Casper Behle och Kasper Blomqvist går i årskurs 6 och hamnade båda i lag Norge. I och med att de går i sexan och är äldst på skolan har de blivit ombedda att ta lite extra ansvar under dagen, vilket de berättar gått bra.

– Jag kände typ alla i mitt lag innan men nu har jag lärt känna dem bättre. Allt har varit kul men inget har stuckit ut speciellt, utan det roligaste har varit att lära känna alla bättre, säger Casper Behle.

– Det har varit bra, först var det regn och det var lite tråkigt men det har ju gått över, säger Kasper Blomqvist.

Mycket riktigt – samtidigt som doften av nystekta hamburgare, som var dagens lunch, började fylla skolan sprack också himlen upp och solen tittade fram.

Klasskompisarna Kasper Blomqvist och Casper Behle tog lite extra ansvar för de yngre eleverna under dagen.
Klasskompisarna Kasper Blomqvist och Casper Behle tog lite extra ansvar för de yngre eleverna under dagen. Foto: Isak Barrljung
Det var många glada miner under dagen.
Det var många glada miner under dagen. Foto: Isak Barrljung
Dila Payab, som går i årskurs 3.
Dila Payab, som går i årskurs 3. Foto: Isak Barrljung
Eleverna i de olika lagen vandrade i samlad trupp mellan de olika stationerna.
Eleverna i de olika lagen vandrade i samlad trupp mellan de olika stationerna. Foto: Isak Barrljung

Artikeltaggar

IndienNorgeRegnRydRydskolanVäder

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.