Hoppa till huvudinnehållet

Frisläppt ur häktet efter misstänkt våldsbrott – häktad för nya brott

Publicerad:
39-åringen försattes på fri fot efter rättegången om mordförsöket för snart två veckor sedan. Nu har han häktats misstänkt för andra brott.
39-åringen försattes på fri fot efter rättegången om mordförsöket för snart två veckor sedan. Nu har han häktats misstänkt för andra brott.

De tre män som misstänks för våldsdådet på Norrmalm i Skövde i våras försattes efter rättegången på fri fot av tingsrätten efter flera månader i häkte. För en av dem blev tiden i frihet kort eftersom han återigen har häktats. Den här gången gäller det bland annat grovt olaga hot och misshandel.

Tre män väntar på sina domar i fallet om det våldsbrott som inträffade vid Norra Trängallén i Skövde i april och som åklagaren rubricerade som försök till mord.

En man i 30-årsåldern fick livshotade skador och två Skövdebor, födda 1982 och 1996, åtalades för brottet, tillsammans med en man född 1984 hemmahörande i Göteborg men som vistats mycket i Skövde den senaste tiden. Alla tre har förnekat brott.

Häktad – igen

Rättegången avslutades den 22 september och de tre männen som varit häktade sedan kort efter våldsbrottet i våras, försattes då på fri fot. Därmed lär de varken dömas för försök till mord eller för synnerligen grov misshandel.

Nu står det klart att 39-åringen inte var på fri fot speciellt länge. Han har återigen häktats efter ett beslut vid Skaraborgs tingsrätt i dagarna.

Mannen begärdes häktad av åklagare misstänkt för grovt olaga hot, stöld och misshandel, allt ska ha skett på en adress i Skövde. Brottstiden anges till eftermiddagen den 28 september. Han anhölls senare samma dag i sin frånvaro, men greps inte förrän nästa dag.

41-åring rädd efter ”gängrelaterad hotbild” – och advokaten för fram ny teori

Oklar inställning

Vem brottsoffret är är oklart, liksom hur mannen ställer sig till anklagelserna. Ärendet utreds av polisens enhet för brott i nära relation. SLA har inte lyckats nå någon där för en kommentar om ärendet.

Åtalet ska komma senast den 16 oktober, om utredningen inte är klar då måste åklagaren begära om förlängd häktning.

39-åringen har tidigare varit medlem i mc-klubben Satudarah och ska också ha försökt att starta en ny mc-klubb i Skaraborg. Det har framkommit under utredningen av det misstänkta mordförsöket.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättGöteborgHotMisshandelOlaga hotSkaraborgs tingsrättSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.