Hoppa till huvudinnehållet

Höjningen ger inte mer intäkter i slutändan

Publicerad:
”Året runt motionär” tycker att 50 kronor per dag och 800 kronor per säsong är rimligt för spårkort på Billingen.
”Året runt motionär” tycker att 50 kronor per dag och 800 kronor per säsong är rimligt för spårkort på Billingen. Foto: Erica Augustsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läste om den stora prisökningen på Billingen för att kunna åka längdskidor den korta perioden på vintern.

Jag är väl medveten om att det jobbas mycket för att hålla spåren fina, men att höja säsongskortet från 900 kronor till 1400 kronor. Och dem som vill prova på att åka lite längd några kilometer ska inte behöva betala 100 kronor per tillfälle, det är inte okej. Till Skövde kommun, försök istället att spinna vidare på att vi har ett så fint Billingen som är högt rankad som ni säger och alla som kommer dit för att cykla/åka skidor med mera kanske även passar på och bor över på hotellet, äter lunch på berget eller i Skövde och det gynnar hela Skövdes näringsliv.

Jag tror inte ni kommer att få in mer pengar i slutändan genom denna höjning. Jag kan tycka ett pris på 50 kronor per tillfälle eller 800 kronor/säsong är mer humant och då finns det mer chans att ni får in mer intäkter.

Året runt motionär

Artikeltaggar

BillingenCyklarMotion och hälsaSamhälleSkövdeSkövde kommunVinter