Hoppa till huvudinnehållet

Premiärskjutning i nya föreningslokalen: ”Större än den gamla”

Publicerad:
Full fokus från Elsa Landelius i skytteföreningens nya lokaler.
Full fokus från Elsa Landelius i skytteföreningens nya lokaler. Foto: Elof Johansson

Efter drygt ett års uppehåll med verksamheten kunde Tibro-Ransbergs skytteförening äntligen flytta in på Värdshusgatan.

– Vi är mycket glada över den nya lokalen, som är större än den gamla och med mer utrymme utanför skjutbanan, säger Björn Boström.

Flytten berodde på att föreningen blev uppsagda från kommunens lokal Humlan på Hagagatan för cirka två år sedan. De har sedan sökt en passande lokal, men kommunen har inte kunnat erbjuda någon som passar deras verksamhet. Efter långt sökande fick man tag på en från en privat ägare.

Teodor Gustavsson fick instruktioner av Hanna Hasselqvist.
Teodor Gustavsson fick instruktioner av Hanna Hasselqvist. Foto: Elof Johansson

– Vi har lagt ner mycket arbete för att få i ordning på allt med att städ, måla, snickra och installera de digitala skjutstationerna, men nu är det mesta klart. Trevligt att det kommit så många intresserade ungdomar i kväll, däribland flera nya ansikten, säger Björn Boström, en av de drivande i föreningen.

Till premiärskjutningen kom det många intresserade, både unga och lite äldre. Föreningens medlemmar hjälpte de nya att hantera geväret och visade hur de kunde läsa av resultaten direkt när skottet avlossats.

Sigge Svensson har ställt in siktet.
Sigge Svensson har ställt in siktet. Foto: Elof Johansson

För tillfället finns det åtta skjutstationer, men önskan är att kunna utöka till tio inom en snar framtid, vilket är bra när det ordnas tävlingar. Tibro-Ransberg ligger mycket bra till i serierna både med kvinnliga och manliga utövare och anordnar många tävlingar på hög nivå.

Genom samarbete med SISU har de fått ett anläggningsbidrag som ett gott tillskott när de fick byta lokal. SISU är idrottsrörelsens eget studieförbund med stor kunskap och samlad erfarenhet inom området organisations- och föreningsutveckling.

Emmie Brixington en av föreningens duktiga skyttar.
Emmie Brixington en av föreningens duktiga skyttar. Foto: Elof Johansson

Fortsättningsvis kommer lokalen att vara bemannad måndag- och torsdagskvällar. Då är alla som är intresserade av att skjuta och träffas välkomna. Ungdomsverksamheten är mycket viktig för föreningen. Många duktiga juniorer är ute och tävlar, så framtiden ser bra ut.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilSkytteTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.