Hoppa till huvudinnehållet

Framgång för Karlsborgstjej i Prins Bertils juniorcup: ”Svårare än att vinna SM”

Publicerad:
Reporter SLA
SLA
redaktion@sla.se
Felicia Hansen Grip och Felix Särén tog hem brons i Prins-Bertils juniorcup.
Felicia Hansen Grip och Felix Särén tog hem brons i Prins-Bertils juniorcup. Foto: Tom Hansen

Felicia Hansen Grip (16 år) från Karlsborg tog en meriterande tredjeplats i Prins Bertils juniorcup i boule där hon representerade Wästgöta-Dahls bouleförbunds distriktslag tillsammans med Felix Särén (15 år) från Borås. Tävlingen spelades i Prins Bertils boulehall i Stockholm.

Prins Bertils Juniorcup är en anrik årlig dubbeltävling mellan de åtta distrikten i Sverige och har anordnats sedan slutet av 80-talet. Prins Bertil var en av grundarna av boule i Sverige efter att han hade fastnat för sporten under sina resor till Frankrike. När prinsen skulle fylla 75 år byggdes en boulehall på Djurgården i Stockholm som jubileumspresent, och samtidigt startades en juniortävling i hans namn. Två lag från varje distrikt gör upp om den åtråvärda vandringspokalen.

– Att göra det bra på Prins Bertil är svårare än att vinna SM. På SM så är det några juniorer som väljer att tävla i seniorklassen men här är alla de bästa i Sverige med, förklarar Tom Hansen, ungdomsansvarig i Wästgöta-Dahls bouleförbund.

”Magiskt spel”

Felicia Hansen Grip under pågående kvartsfinal.
Felicia Hansen Grip under pågående kvartsfinal. Foto: Tom Hansen

Efter att ett långt gruppspel hade avgjorts visade det sig att Felix och Felicia skulle få möta tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalen, när Svealand 1 väntade. För Svealand spelade Adam Rudin och Nicolas Gonzales Hedqvist, som båda har rutin från flera internationella mästerskap. Svealand, som var obesegrade i gruppspelet, tog som väntat kommando i matchen och hade en 9-4 ledning.

– Men då plockar Felix och Felicia fram ett helt magiskt spel och på tre vändor så lyckas de vända matchen till vinst med 13-9 och skrällen är ett faktum, berättar Tom Hansen.

Tyvärr lyckades inte laget ladda om efter segern i kvartsfinalen och förlorade semifinalen mot Svealand 2, men i matchen om tredjepris var det fina spelet tillbaka och en mycket fin pallplats säkrades genom 13-8 mot Östsvenska. Segrare i tävlingen blev Tobias Gaudin och Maya Gjörwell från Svealand.

Fin framgång

Alla deltagarna från Wästgöta-Dahl: Felix Särén, Tuvali Berg, Leia Seveborn, Felicia Grip och Jael Roolf.
Alla deltagarna från Wästgöta-Dahl: Felix Särén, Tuvali Berg, Leia Seveborn, Felicia Grip och Jael Roolf. Foto: Tom Hansen

– Det är över 10 år sedan vi varit framme i en semifinal i Prins-Bertil så det är en riktigt fin framgång för Wästgöta-Dahl. Det är riktigt kul att vi börjar få till en växande ungdomsverksamhet i distriktet igen, säger Tom Hansen.

Även den yngre junioren Jael Roolf från Karlsborg spelade tävlingen och gjorde mycket bra ifrån sig, då hon kom in som reserv i ett blandat lag tillsammans med Stockholms bouleförbund.

Artikeltaggar

BouleKarlsborgPrins BertilSportStockholm

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.