Hoppa till huvudinnehållet

Måste vara noga med reglerna

Publicerad:
Kyrkogårdschefen Niclas Sjöberg svarar om vad som är tillåtet att placera vid askgravplatsen på S:ta Birgittas kyrkogård. Genrebild.
Kyrkogårdschefen Niclas Sjöberg svarar om vad som är tillåtet att placera vid askgravplatsen på S:ta Birgittas kyrkogård. Genrebild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till Ledsen (SLA, 3/10). I våra regler som finns på anslagstavlan vid askgravkvarteren står det vad som är tillåtet inom askgravplatsen.

Lösa föremål på askgravplatsen är inte tillåtet, men om något lagts dit och det tas bort av kyrkogårdsförvaltningen finns det att hämta inom fem veckor via vår expedition, S:ta Birgittas kyrkogård.

Det är tillåtet att mellan 1/10-15/4 ha en höstblomma eller en vårblomma i engångskruka. Vi är måna om att det alltid ska finnas vaser att låna och fyller kontinuerligt på, de försvinner tyvärr. Vi vill att våra kyrkogårdar ska vara välskötta, och för att hålla många gravplatser på liten yta i gott skick måste vi vara noga med våra regler.

På vår hemsida finns en läs och nedladdningsbar broschyr med all information angående gravskötsel med mera. Broschyren går givetvis att få hemskickad om så önskas. Du är alltid välkommen att ta kontakt med kyrkogårdsförvaltningen med frågor och funderingar.

Niclas Sjöberg

Kyrkogårdschef, Svenska kyrkan i Skövde

Artikeltaggar

Etik och religionKyrkogårdarSkövdeSvenska kyrkan