Hoppa till huvudinnehållet

Historisk seger bakom skräll som rensade: ”Löste sig perfekt”

Publicerad:

I karriärens 17:e försök fick hemmaamatören Ida Forsberg sin första, egentränade vinnare av ett travlopp.

Two In One A.F. var segergodset som levererade en häftig överraskning i lag med Forsbergs sambo Jesper Rydberg.

Hela 48 gånger pengarna stod det som vinnarodds på Two In One A.F. vars inledande elva starter genomförts med två femteplatser som bästa resultat, men nu levererade hon karriärens bästa prestation.

Efter ett lopp i rygg på ledaren Quite Strong lyfte Jesper Rydberg ut stoet 300 meter före mål och hon höll undan till vinst med en längd före starkt spurtande Eternal Fight.

– Hon har tränat väldigt bra, men galopperat eller gjort bort sig av annan anledning i loppen. Loppet löste sig perfekt för oss med lucka i slutkurvan, men hon rumlade faktiskt till på upploppet och jag fick ta det lite försiktigt med henne. När vi väl kopplade grepp så höll hon farten bra, sade Jesper Rydberg.

Efterlängtad seger

I sin första bekantskap med Claes Svensson blev What A Deal en vinnare för första gången på ett år.

Örebroproffset Hans Karlsson tränar den femårige valacken som nu bärgade sin första seger för året och Karlssons andra under samma period.

En resa utvändigt ledaren var inget hinder för What A Deal när det handlade om kort distans och körande Claes Svensson som ju tävlat i absoluta elitsammanhang stora delar av sin karriär gjorde allt rätt i sulkyn. Att ledaren Mr Tjabba Tjena skulle ge vika hade en bestämd känsla av och så blev också fallet över spurtrakan.

– Han mötte lite lättare hästar än han brukar göra, men det är inte så enkelt att bara gå ut och vinna för det. Han fick ett tufft lopp, men vann säkert. Jag tänkte att ledaren skulle jag slå då den inte brukar vara så tuff, men det var om det skulle komma någon bakifrån och utmana oss, sade Claes Svensson.

Anders Christiansson gav Bear Expectation ett perfekt smyglopp som tredjehäst längs sargen och hittade loss rakt ut i tredjespår halvvarvet före mål. Det var på lätta hovar som fyraåringen växlade ner fältet och slog av den ledande favoriten Com Rolf sista 50 meterna.

Övriga V5-vinnare var Hans Adlers Mango Tango och så slog Anders Christiansson åter till i V5-avslutningen med skrällen Fighting Smart.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.