Hoppa till huvudinnehållet

Thomas Petersson gör comeback – utlovar skrattfest: ”Garv i 100 minuter”

Publicerad:
Isak Barrljung
isak.barrljung@sla.se
Thomas Petersson utlovar skrattfest när han besöker Skövde i november.
Thomas Petersson utlovar skrattfest när han besöker Skövde i november. Foto: Bo Håkansson

Thomas Peterson har tagit på sig stand-up kostymen igen efter sju års uppehåll. Den 24 november kommer kommer han till Skövde med showen ”Thomas Petersson Bara Skojar!”.

– Jag har varit ganska mycket i stan så där känner jag mig hemma, säger han.

Senast den skojfriske hallänningen gav sig ut på stand-up turné var 2016, sedan dess har han bland annat hunnit med att medverka i Diggiloo och delta i Filip och Fredriks ”Alla mot alla”. Men nu har han alltså gett sig ut på vägarna igen, turnén innefattar 23 städer och stoppet i Skövde blir det näst sista.

Namnet ”Bara skojar!” är baserat på den ständiga diskussionen om vad som är okej att skoja om och vad som inte är det.

– Det gick ju från att man fick frågan ’kan man skoja om allt?’, och det får man ju inte längre, till att folk frågar ’Thomas, kan man skoja om något i er bransch?’. Det är ju lite där vi är idag. Man kan inte gå omkring på glasskärvor, utan jag bara skojar. Det handlar om det, ibland behöver vi bara skoja för att glömma allt det jobbiga vi upplever.

Efter sju års uppehåll gör nu Thomas Petersson comeback på humorscen.
Efter sju års uppehåll gör nu Thomas Petersson comeback på humorscen. Foto: Bo Håkansson

Publiken får delta

Själva innehållet i showen har Petersson samlat på sig genom kortare gig som han genomfört sedan den senaste soloturnén. Igenkänningshumor är huvudtemat och showen varar i totalt 100 minuter – men Petersson kommer inte behöva hålla låda själv under hela framträdandet.

En twist är nämligen att åskådarna själva får vara med och påverka showen genom att skriva ner önskemål på något från hallänningens stora repertoar och stoppa ner det i en låda under pausen.

– Det där är jäkligt roligt och utmanande. Ibland kommer man inte ihåg och ibland fattar man inte vad de menar, men de får önska gamla grejer jag gjort genom åren. Bland annat har ett önskemål varit ’valfritt skämt från Time-out tiden’, herregud det är ju 80 program och tio skämt i varje, men jag lyckades komma på två stycken.

Premiären för showen avhandlades i Jönköping under början av oktober och av allt att döma verkade det vara en lyckad comeback på humorscenen.

– Man kan förvänta sig att man får garva åt mig och garva åt sig själv i 100 minuter, säger Petersson.

Känner sig hemma i Skövde

Den 24 november är det dags för Thomas Peterson att inta Stadsteatern i Skövde. Då han uppträtt i staden med samtliga av sina tre tidigare soloshower, gästat en del farser och dessutom har en son som tidigare bott i staden så känner han till Skövde väl. Senast Petersson var här, med sin förra soloshow, var han dock osäker på om han skulle bli insläppt.

– Jag har varit ganska mycket i stan så där känner jag mig hemma. Senaste showen så visste jag inte riktigt var jag skulle ta vägen, ingen kom och öppnade. Dagen innan hade Robert Gustafsson fått stadens nycklar och jag blev knappt insläppt på teatern, säger han med ett skratt.

Artikeltaggar

DiggilooJönköpingNöje/KulturRobert GustafssonShowerSkövdeThomas PetersonTurné

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.