Hoppa till huvudinnehållet

Bejublad musikalisk resa: ”En underbar sångerska”

Publicerad:
Reporter Anneli Malm
Anneli Malm
anneli.malm@sla.se
Jessica Andersson bjöd på en bejublad show på Billingehus. En musikalisk resa som inleddes med en låt hon skrev när hon var 13 år och gick på Rydskolan.
Jessica Andersson bjöd på en bejublad show på Billingehus. En musikalisk resa som inleddes med en låt hon skrev när hon var 13 år och gick på Rydskolan. Foto: Anneli Malm

Jessica Andersson bjöd på en bejublad premiär på Billingehus med många härliga örhängen. En jubileumsshow som hölls där allt startade.

– Det är pirrigt men ska bli fantastiskt roligt, säger Jessica Andersson minuter innan showen började.

Jessica Anderssons långa karriär inleddes på Billingehus som sjungande servitris och där inleddes även jubileumsshowen 5.0 under fredagskvällen. Den första av fyra konserter på hotellet uppe på berget. Tanken var först att det skulle bli två showkvällar men då biljetterna gick åt fort så bokades ytterligare två spelningar in helgen efter.

Firar jubileum

Titeln 5.0 Jubileumsshow anspelar på att Jessica Andersson fyller 50 år i slutet av oktober och hon firar även att det är 20 år sedan hon fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen. 2003 tog hon hem segern med låten Give Me Your Love tillsammans med Magnus Bäcklund, gruppen Fame, och de fick representera Sverige i Eurovision.

Men hennes artistkarriär började tidigare än så och showen inleddes med låten Ånger som hon skrev tillsammans med tre killar när hon var 13 år och gick på Rydskolan och hennes rockkarriär i bandet Angry Andersson band.

Bert Karlsson fick vara med på ett hörn när kapitlet om Melloresan inleddes.
Bert Karlsson fick vara med på ett hörn när kapitlet om Melloresan inleddes. Foto: Anneli Malm
Jan och Ann-Louise Adolfsson och Linda Grad såg fram emot showen.
Jan och Ann-Louise Adolfsson och Linda Grad såg fram emot showen. Foto: Anneli Malm
Mikael Granath, Ulrika Millqvist och Annelie Granath hade höga förväntningar på kvällen.
Mikael Granath, Ulrika Millqvist och Annelie Granath hade höga förväntningar på kvällen. Foto: Anneli Malm

”Har en utstrålning”

Borden i Bergasalen var dukat för galamiddag och många hade samlats för att få följa med på Jessica Anderssons musikaliska resa.

– Hon är en underbar sångerska, alltid en glad tjej och hon har en utstrålning som jag tycker är underbar. Att hon är från Skövde är ännu bättre, säger Jan Adolfsson som såg fram emot showen tillsammans med Ann-Louise Adolfsson och Linda Grad.

Det gjorde även Annelie Granath och Ulrika Millqvist.

– Det ska bli spännande, vi har stora förväntningar och det kommer att bli jättebra så klart, säger de.

Många hade samlats i Bergasalen för att njuta av både mat och Jessica Anderssons jubileumsshow.
Många hade samlats i Bergasalen för att njuta av både mat och Jessica Anderssons jubileumsshow. Foto: Anneli Malm

Artikeltaggar

BillingehusJessica AnderssonKonserterNöje/KulturRydskolanShowerSkövdeSpelningar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.