Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstort intresse för orienteringsevent: ”Många reser hållbart”

Publicerad:
Reporter Jenny Hortlund
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Rekordstort intresse för orienteringsevent i Skövde
Rekordstort intresse för orienteringsevent i Skövde Foto: Rebecca Martyn

Under säsongen 2023 har över 2000 entusiastiska deltagare registrerat sig och tagit del av utomhusäventyret Hittaut i Skövde. Orienteringseventets säsong pågick från den 30 april till den 30 september.

Totalt har 93 orter runt om i Sverige varit delaktiga i Hittaut och Skövde kan stoltsera med fler deltagare än flera andra städer som Jönköping, Borås, Trollhättan och Alingsås.

– Det är extra roligt att notera att vi har fått besök av fler Hittaut-deltagare från andra orter. Enligt våra enkäter reser många deltagare hållbart med tåget för att delta, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Under säsongen var checkpointen vid Hagenstugan den mest populära med 1 250 registreringar, tätt följd av checkpointen vid S:t Helena kyrka med 1 249 registreringar och Hertig Johans torg med 1 248 registreringar.

Artikeltaggar

AlingsåsEtik och religionHertig Johans torgKyrkorNext SkövdePressmeddelandeSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.