Hoppa till huvudinnehållet

Fick njuta av segerns sötma

Publicerad:
Foto: Erica Augustsson

Efter att gått segerlös som tränare under sex års tid kunde Åbyamatören Robert Slätt åter njuta av segerns sötma under tisdagskvällens breddtrav på Axevalla.

Linda Shmsohn styrde in Slätts Rapido S.W. till vinst i ett kraftigt överpacat lopp där ledaren Västerbo Marbre i någon mån var moralisk vinnare. Linda Shmsohn hittade dock loss med sin enda styrning för kvällen efter invändig resa och hann förbi sista 50 meterna.

– Jag fick dödens först och det ville jag inte ha, men kom ner i rygg på de två bästa och det blev väldigt bra. Det var härligt att vinna med sådan marginal, sade Linda Shmsohn i Axevallas vinnarcirkel dit även Robert Slätt tog sig och fyllde i:

– Först och främst körde Linda väldigt bra. Det är en väldigt fin häst i grunden och det visade han idag, men han har haft en del problem. Det var skitkul att vinna lopp igen; det var längesen.

Det forna Axevallaproffset Håkan K Persson vann programenligt med egentränade Goop. Den danskfödde femåringen har haft svårt att återfinna stilen efter att varit finalist i Danskt Travderby under fjolåret, men visade i alla fall bättring denna tisdagkväll. För Håkan K Persson var det årets blott andra lopp som kusk och precis som vid föregående försök utmynnade det i seger. Därmed har inte Persson förlorat lopp sedan januari år 2022.

– Riktigt skönt. Jag kör inte så ofta nuförtiden, men även om jag trodde på bra chans så ska det stämma lite också. Jag har valt mina tillfällen då jag kör, sade Persson.

Julian Cordeau segrade dubbelt inom V5-spelet. Först med Hans Crebas Afrodite D.V.S. och därefter med Evelina Månssons Joyful Diva i högsta klassen.

Carlos Söderström stängde streckspelet med Fighter Newmen som stod i en klass för sig från ledningen.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.