Hoppa till huvudinnehållet

Khalaf tar över Jubileumsteaterns restaurang och kök

Publicerad:
Reporter Madeleine Laine
Madeleine Laine
madeleine.laine@mariestadstidningen.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Charlotte Ferneman

Skövdekrögaren Albert Khalaf tar över Jubileumsteaterns restaurang och kök i Mariestad.

– Det känns jättetroligt. Mariestad är i en expansiv fas med allt som kommer hända, säger Albert Khalaf.

Nu är processen klar. Albert Khalaf, 59, har fått i uppdrag att fortsätta att förvalta Jubileumsteaterns framtid. Skövdekrögaren har med sina 34 år i branschen erfarenhet av liknande verksamheter. Den här gången görs det med ett nystartat bolag.

Enligt tidiga uppgifter från Mariestads kommun skulle Albert driva restaurangen tillsammans med sin bror, Slejman Khalaf, men detta dementeras.

– Jag kommer inte att vara med där. Jag kommer att vara kvar på golfkrogen och inget annat. Det är min bror som kommer att driva den, skriver Slejman i ett mejl till tidningen.

Däremot ska två andra familjemedlemmar hjälpa till: Albert Khalafs brorsöner. De arbetar redan tillsammans på restaurang Sällskapet i Skövde, som Albert är drivande i.

– Den ena (brorsonen) är köksmästare, den andre är restaurangchef, berättar Albert.

Albert Khalaf driver restaurang Sällskapet på Trädgårdsgatan. Där arbetar även hans brorsöner, som också kommer att följa med till nya verksamheten i Mariestad. Arkivbild.
Albert Khalaf driver restaurang Sällskapet på Trädgårdsgatan. Där arbetar även hans brorsöner, som också kommer att följa med till nya verksamheten i Mariestad. Arkivbild. Foto: Roland Svensson

Kontraktet skrevs på i förra veckan och planen är att Jubileumsteaterns verksamhet ska starta i vår: den 1 maj 2024.

– Det känns jättetroligt, jag ser fram emot att driva verksamheten. Mariestad är i en expansiv fas med allt som kommer hända, vilket känns kul. Jag har mötts av väldigt positiva signaler från flera håll.

Vad är ditt mål?

– Att skapa ett vardagsrum för Mariestadsborna. Alla ska känna sig välkomna, även om man bara ska ta en kopp kaffe.

– Jag vill även få igång evenemang, det finns en teaterdel som beklagligt nog har stått stilla.

”Bygga om köket”

Lokalerna kan också få sig ett lyft.

– I ett tidigare beslut har vi bestämt att vi bland annat kommer att bygga om köket, så att man kan nå baren både från teatern och från restaurangdelen, berättar Peter Jonsson, näringslivschef i kommunen.

– Utöver restaurangverksamheten, har vi även haft med att hyresgästen ska kunna arrangera event.

Avtalet är skrivet på fem år med en hyrestrappa på fyra år.

– Eftersom vi befinner oss i en lågkonjunktur och att verksamheten inte varit igång de senaste två åren har vi valt att utforma avtalet med en hyrestrappa. Det handla om att vi är angelägna om att det ska bli en bra start och att vi vill ge förutsättningar till en långsiktig verksamhet, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson.

Artikeltaggar

AvtalHandelJohan AbrahamssonKarlsholmeKommunstyrelsenMariestadMat och dryckPeter JonssonRestauranger

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.