Hoppa till huvudinnehållet

IFK Skövde slog ännu ett topplag: ”Vi rider på vågen”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
IFK Skövde besegrade IFK Kristianstad på bortaplan i en match där Daniel Ekman fick rött kort i den andra halvleken.
IFK Skövde besegrade IFK Kristianstad på bortaplan i en match där Daniel Ekman fick rött kort i den andra halvleken. Foto: Anton Gustavsson

IFK Skövde tog en tung bortaseger mot IFK Kristianstad.

Det var IFK Skövdes match ifrån början och 29–26-segern var helt odiskutabel i toppmötet i Kristianstad Arena.

– Vi har självförtroende och rider på vågen, säger IFK-tränaren Kristian Svensson till Handbollsligan Live.

IFK Skövde förlängde sitt segertåg i Handbollsligan. Till raden av triumfer mot Ystads IF, IK Sävehof och Hammarby fogades ytterligare en mot IFK Kristianstad på lördagskvällen.

– Det har varit en väldigt trevlig oktober. Vi är inne i ett flyt och ett stim. Det har varit jättebra. Vi har ett gäng som krigar och har gjort det väldigt bra. De står upp för det som vi har kommit överens om. Det är jag oerhört stolt över, säger IFK Skövdes tränare Kristian Svensson efter fjärde raka vinsten.

Det skiljde tre mål mellan lagen till slut men IFK Skövde ledde med hela 26–19 med elva minuter kvar att spela och hade kontroll på händelserna.

– Vi har självförtroendet och det får man av att vinna matcher. Vi har tagit några skalper i oktober och vi rider på vågen. Det är jäkligt skoj att det flyter på så bra, säger Kristian Svensson.

IFK Skövde fick många utvisningar i matchen, bland annat ett rött kort på Daniel Ekman i den andra halvleken.

– Det är jättesvårt att säga. För mig är det pass som går på vår försvarare och bollen ändrar riktning. Ekman går fram och jag tror att han träffar deras spelare i ansiktet.

– Jag vet inte om det är rött kort eller inte. Jag ska inte diskutera det. Det känns som vi överlag hade väldigt många tvåminutersutvisningar i den här matchen. Vi står upp bra oavsett det, fortsätter Kristian Svensson.

Domarparet Johan och Martin Gomér dömde sju utvisningar till Skövde och en till Kristianstad i en match som Skövde förde och dominerade.

IFK Skövdes tränare Kristian Svensson var mycket nöjd med lagets insats mot IFK Kristianstad.
IFK Skövdes tränare Kristian Svensson var mycket nöjd med lagets insats mot IFK Kristianstad. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Stark första halvlek

IFK Skövde svarade för en riktigt bra första halvlek i Kristianstad Arena.

IFK Skövde ledde med 14–10 efter ett starkt försvarsspel och bakom där spelade Anton Hagvall förtroendeingivande mellan stolparna.

– De 30 första minuterna är jättefina. Vi springer hem fruktansvärt bra och är disciplinerade både framåt och bakåt. Vi håller i bollen fint, säger IFK Skövdes niometersspelare William Elovson till Handbollsligan Live.

IFK Skövde kom till spel med tre raka segrar i bagaget inför lördagens möte med IFK Kristianstad.

– Vi kör på bara. Vi vet att vi har slagit tre ut av ligans bästa lag. Kristianstad är också ett av dem. Vi är kapabla att slå alla lag, säger William Elovson och blickar fram mot andra halvlek.

– Vi ska försöka att inte dra ner på tempot så mycket. Vi ska fortsätt att springa både framåt och bakåt så kommer det att gå bra, fortsätter han

IFK Kristianstads tränare Stian Tönnesen.
IFK Kristianstads tränare Stian Tönnesen. Foto: PETTER ARVIDSON

Besvikelse i Kristianstad

Stian Tönnesen, tränare i IFK Kristianstad, var mycket besviken efteråt.

– Det är svårt att vinna matcher när motståndarmålvakten har så många räddningar. Det blir svårt då, säger han till Handbollsligan Live.

– Nu har vi haft tre eller fyra matcher på rad där gör motståndarmålvakterna till världsmästare. (Anton) Hagvall gör självklart en jättefin match men vi måste bli skarpare. Vi kan inte spela oss till chanser och lägga så många frilägen. Det är något vi får jobba på. Vi är inte tillräckligt distinkta när det ska avgöras, fortsätter Stian Tönnesen.

Artikeltaggar

HandbollHandbollsliganIFK KristianstadIFK Skövde HK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.