Hoppa till huvudinnehållet

Storspelade mellan stolparna i toppmötet: ”Är en trygghet”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
IFK Skövdes målvakt Anton Hagvall övertygade mellan stolparna när laget besegrade IFK Kristianstad på bortaplan.
IFK Skövdes målvakt Anton Hagvall övertygade mellan stolparna när laget besegrade IFK Kristianstad på bortaplan. Foto: Anton Gustavsson

IFK Skövde förlängde sin segersvit i Handbollsligan.

En orsak till det var målvakten Anton Hagvall som övertygade mellan stolparna mot IFK Kristianstad.

– Vi trodde att vi hade en stor chans att vinna och det såg vi också till att göra, säger IFK-målvakten till SLA efter 29–26-segern.

IFK Skövde tog sin fjärde raka seger i Handbollsligan när de vann toppmötet med IFK Kristianstad på bortaplan.

– Det var verkligen en skön seger. Det går lite upp och ner under vissa perioder men det är ändå vi som för matchen hela tiden, säger IFK Skövdes målvakt Anton Hagvall.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 29–26 men IFK Skövde hade en större ledning än så i den andra halvleken och matchen var avgjord med flera minuter kvar att spela.

"En bra laginsats"

Anton Hagvall svarade för en stark insats mellan stolparna i IFK Skövde.

– Det kändes bra i dag. Sedan får jag också bra hjälp av försvaret. Det är en bra laginsats. Vi fick bra träff över hela banan. Det är riktigt skönt, säger målvakten.

IFK Skövde slog ännu ett topplag: ”Vi rider på vågen”

IFK Skövde fick tidigt stopp på IFK Kristianstad och Hagvall räddade avslut ifrån flera olika positioner och han tog även en straff i ett tidigt skede på matchen.

– Jag fick tag i ett straffkast där. Det var ganska stabilt under hela matchen, framför allt i början av första halvlek.

Anton Hagvall.
Anton Hagvall. Foto: Mattias Olsson

IFK sprang ifrån

IFK Skövde sprang ifrån till en 8–3-ledning efter en kvart. I paus ledde gästerna med 14–10.

IFK Kristianstad krympte förvisso ledningen till två måls marginal vid några tillfällen i andra halvlek men IFK Skövde behöll ett försprång och hade skaffat sig en god marginal när matchen gick in i sitt avgörande skede. Med drygt elva minuter kvar att spela ledde IFK med 26–19.

– Det är inte alltid man har den marginalen i matcher. Det ska väldigt mycket till innan man känner att nu är det klart. Man håller ändå uppe hela matchpulsen till det är någon minut kvar. Det är klart att det är en trygghet att spela matchen när vi hela tiden leder och för matchen.

IFK förlängde segersviten – så var matchen mot Kristianstad minut för minut

– Vi har verkligen hittat ett bra försvarsspel i de sista matcherna. Jag tycker även anfallsspelet har varit bra det senaste. Vi har fått träff i flera delar av spelet. Vi hade även flera kontringsmål i den här matchen, fortsätter Hagvall.

"Är riktigt skönt"

IFK Skövde hade inga bekymmer att hålla undan och jubla inför 2 998 åskådare i Kristianstad Arena.

– Det är klart att det är en tuff bortamatch mot Kristianstad. Sedan kom vi ändå ner hit med bra självförtroende efter de senaste matcherna. Vi trodde att vi hade en stor chans att vinna och det såg vi också till att göra.

– Det är riktigt skönt. Nu är det också landslagsuppehåll. Vi ville verkligen vinna den här sista matchen innan uppehållet.

Det här var IFK Skövdes femte seger den här säsongen och laget är med i en jämn toppstrid efter åtta spelade matcher.

IFK Skövde spelar igen den 15 november när HK Aranäs kommer på besök.

Matchfakta

Handbollsligan

IFK KRISTIANSTAD–IFK SKÖVDE HK

26–29 (10–14)

Mål: IFK Kristianstad: Andreas Cederholm 9 mål/15 avslut, Albin Selin 6/6, Victor Kleve 2/7, Zoran Bozic 2/3, Ludvig Åström 2/4, Matias Helt Jepsen 2/4, Anton Halbäck 1/2, Emil Frend Öfors 1/2, Victor Bang 1/1.

Målvakter: Gustaf Banke 12 räddningar/40 skott, 30 i räddningsprocent.

Mål: IFK Skövde HK: William Elovson 7 mål/13 avslut, Jonas Burud 7/10, Jonas Samuelsson 6/8, Viktor Hallén 3/3, Daniel Ekman 3/7, Markus Sjöbrink 1/1, Adam Ljungquist 1/3, Rex Blom 1/1.

Målvakter: Anton Hagvall 17 räddningar/41 skott, 42 i räddningsprocent.

Utvisningar: IFK Kristianstad: 1x2 Minuter. IFK Skövde HK: 7x2 Minuter.

Rött kort: IFK Skövde HK: Daniel Ekman (direkt rött kort)

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 2 998 personer.

SLA-ligan: 3= Jonas Burud. 2= Anton Hagvall. 1= Jonas Samuelsson.

Artikeltaggar

HandbollHandbollsliganIFK KristianstadIFK Skövde HK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.