Hoppa till huvudinnehållet

IFK-trio tränade med landslaget: ”Försöker få en bild av hur det ser ut”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
U19-landslaget tränade i Skövde under onsdagen. IFK Skövdes trio Linus Gustavsson, Isak Borg och Simon Brodow var tre av de 20 spelarna.
U19-landslaget tränade i Skövde under onsdagen. IFK Skövdes trio Linus Gustavsson, Isak Borg och Simon Brodow var tre av de 20 spelarna. Foto: Linus Hellman

IFK Skövdes trio Linus Gustavsson, Isak Borg och Simon Brodow tränade med ungdomslandslaget på hemmaplan.

Förbundskapten Dennis Sandberg hade samlat 20 spelare i Arena Skövde för en träningsdag.

– Vi scoutar spelare och försöker helt enkelt få en bild av hur det ser ut, säger Dennis Sandberg.

För första gången sedan VM i somras samlades U19-landslaget på herrsidan för regionala träningsdagar.

På tisdagen var det ett läger i Halmstad och på onsdagen var det ett annat läger i Skövde.

Dennis Sandberg, som till vardags är tränare i Önnereds HK, har tagit över som förbundskapten för U19-landslaget efter att han tidigare har lett det U21-landslag som i somras spelade sitt sista ungdomsmästerskap.

Nästa sommar är det EM som gäller för spelarna som är födda 2004 och 2005.

– Vi kör två träningspass här i Skövde under onsdagen. Vi var i Halmstad i går där vi också hade med 20 spelare. Vi har de här två träningsdagarna för att scouta spelare, säger Dennis Sandberg.

– Jag och alla ledare kring det här landslaget är nya. Vi är nya ledare för den här kullen och vi försöker helt enkelt få oss en bild av hur det ser ut. Det är några spelare som vi ser på tv som vi inte har med på de här dagarna. Vi har valt att ha med några som var med i senaste mästerskapet för att se standarden på gruppen så att man har lite att jämföra med.

Linus Gustavsson, Isak Borg och Simon Brodow var med på den regionala träningsdagen med U19-landslaget.
Linus Gustavsson, Isak Borg och Simon Brodow var med på den regionala träningsdagen med U19-landslaget. Foto: Linus Hellman

Trio ifrån IFK Skövde

IFK Skövde HK hade tre spelare med på onsdagens träningar i Skövde. Niometersspelaren Linus Gustavsson, mittsexan Simon Brodow och högersexan Isak Borg deltog.

– Linus Gustasvson har varit med i de tidigare två mästerskapen och honom ser man ofta i IFK Skövdes A-lag, konstaterar Dennis Sandberg.

– Isak Borg och Simon Brodow ser man inte lika ofta. Brodow spelade lite när Skövde mötte oss (Önnereds HK) i premiären. Det var faktiskt första gången jag såg honom. Hittills har båda gjort bra ifrån sig. Isak är en väldigt talangfull kantspelare som absolut har gjort det bra, fortsätter förbundskaptenen.

Ungdomslandslaget ska spela dubbla landskamper i Portugal i mars. Sedan har de en träningshelg i maj och innan sommarens mästerskap ska blågult även spela Scandinavian Open Championship.

Dennis Sandberg, som till vardags är tränare i Önnereds HK i Handbollsligan, är förbundskapten för U19-landslaget.
Dennis Sandberg, som till vardags är tränare i Önnereds HK i Handbollsligan, är förbundskapten för U19-landslaget. Foto: MICHAEL ERICHSEN

"Riktigt duktiga spelare"

Dennis Sandberg säger så här om årskullarna han jobbar med:

– Det är inte så storvuxna spelare men det är spelare med en väldigt hög handbollsteknisk nivå. Det är riktigt duktiga och skickliga spelare. Storleksmässigt har det varit lite si så men man får spela därefter vilket dem också har gjort i de här två mästerskapen som har varit. De har haft det lite tuffare bakåt eftersom de inte ha varit så stora men jag tror det kan bli bra.

– I EM är det väldigt små saker som gör det. Där är det ännu svårare på grund av du egentligen inte har råd att förlora någon match så som upplägget är. Jag hoppas vi ska kunna göra ett bra mästerskap. Vi har koll på omkring 50 spelare och det ska ner till 16 spelare i den slutliga EM-truppen, fortsätter Dennis Sandberg.

Artikeltaggar

Arena SkövdeHalmstadHandbollHandbollsliganIFK Skövde HKSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.