Hoppa till huvudinnehållet

Nu väntar H65 tre gånger om för Skövde HF: ”Vore sjukt kul att få uppleva”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Elma Örtemark och SHF möter H65 tre gånger på åtta dagar.
Elma Örtemark och SHF möter H65 tre gånger på åtta dagar. Foto: Anton Gustavsson

Tre möten med H65 Höör på åtta dagar. Det är vad som väntar Skövde HF den närmsta tiden. Först ut är dubbla möten i svenska cupen.

– Det blir lite slutspelskänsla nu över det hela faktiskt. Bortsett slutspel så har jag inte varit med om att möta samma lag tre gånger i rad, så det blir lite speciellt, säger Skövde HF:s Elma Örtemark.

Skövde HF ska alltså möta H65 Höör tre gånger i rad inom loppet av åtta dagar. De två första matcherna är kvartsfinaler i Svenska cupen, och den tredje matchen är en match i Hanbollsligan.

Skövdetjejen ska stoppa Skövde HF från att nå Final4: ”Helt annan grej”

Under onsdagen spelas den första av de tre matcherna.

– Det blir en tuff match. Höör är ett väldigt bra lag. Det gäller att vi får till det lite bättre bakåt nu när vi möter dem. Höör är ett väldigt fysiskt lag och då är det viktigt att vi också är fysiska i vårt spel, säger Elma Örtemark och fortsätter:

– Sedan har de en bra målvakt också, och är bra på att kontra, så det blir viktigt att vi har bra hemspring.

Elma Örtemark hoppas Skövde HF kan nå Final4.
Elma Örtemark hoppas Skövde HF kan nå Final4. Foto: Mattias Olsson

Senast förlorade Skövde HF mot VästeråsIrsta i ligan.

– Matcherna kommer tätt nu, så även om det var surt att förlora och vi inte var glada efteråt, så har vi släppt det och gått vidare till nästa match.

Både den första och den sista matchen mot Höör spelar SHF på bortaplan. Det blir alltså en hel del buss för Skövde HF:s del den närmsta tiden.

– Ja, det är viktigt att man inte blir kvar i bussen mentalt utan är med ute på planen när det är dags. I cupmatchen räknas ju matcherna samman, så där blir varje mål viktigt, vilket innebär att varje anfall är viktigt och varje försvarsinsats är viktig, så det gäller att vara med direkt.

Nu blir det två långa resor med buss på kort tid. Vad brukar du göra när ni reser?

– På en sådan lång resa är det skönt med härlig stämning. Vi brukar köra något quiz varje resa, sedan kanske det blir att man vilar lite, eller sover lite. Sedan brukar jag börja fokusera på match när vi närmar oss arenan.

Det lag som vinner dubbelmötet i cupen blir också klara för Final4, ett koncept som används för första gången i Svenska cupen.

– Det hade varit sjukt kul att få uppleva det första gången det spelas. Där vill vi ju verkligen vara med, säger Elma Örtemark.

Artikeltaggar

Elma ÖrtemarkHandbollSkövde HFSvenska cupen i handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.