Hoppa till huvudinnehållet

Tystnad från politikerna om ställplats

Publicerad:
Här planerar Tibro kommun att bygga ställplats.
Här planerar Tibro kommun att bygga ställplats. Foto: Jesper Sydhagen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I samband med att kommunfullmäktige tog beslut om en ställplats i Tibro föreslogs denna gärna att förläggas i anslutning till Stenbron vid Tidan. Inför beslutet ställdes en fråga till Bengt Ferm (S) om hur de kringboende såg på placeringen. Han svarade då att de inte var tillfrågade men att det var viktigt att det blev bra för alla.

Någon förfrågan ställdes inte till de kringboende, utan de fick först information/möjlighet att yttra sig inför ett beslut om bygglov. Det tänkta beslutet fick en kraftigt negativ reaktion från de kringboende. Ansvarig bygglovshandläggare hittade samtidigt en annan beslutsväg vilket gjorde att de kringboendes yttrande rent tekniskt föll, men det var ändå tydligt att de inte uppskattade placeringen.

Reaktionen från de kringboende är fortsatt kraftigt negativ till placeringen och har också resulterat i ett antal negativa insändare.

Mina frågor är nu:

1) Anser de beslutande verkligen att beslutet är korrekt taget utifrån vad som nämndes på mötet och att ”det blivit bra för alla”?

2) Hur gick avstämningen med de kringboende till och hur ser uppdragsbeskrivningen ut till den handläggare som fått uppdrag att genomföra beslutet? Alltså, vem har egentligen beslutat om placeringen trots kritiken och var ligger ansvaret att man inte beaktat de boendes synpunkter i processen.

3) Behöver det inte kopplas ett beslut om de driftskostnader investeringsbeslutet för med sig, eller får de bara ”bli som de blir”?

Det vore intressant med ett svar från de folkvalda som hittills hållit helt tyst, trots den kritik som framförts, såväl om kostnaden, dess beräkningsgrunder och placering.

Georg

Artikeltaggar

BeslutKommunfullmäktigeNämnderPolitikStällplatserTibro