Hoppa till huvudinnehållet

Dags för spännande tekniktävling med robotar

Publicerad:
Reporter Roland Svensson
Roland Svensson
roland.svensson@sla.se
18 lag deltar när deltävlingen avgörs i Skövde på lördag. (arkivbild)
18 lag deltar när deltävlingen avgörs i Skövde på lördag. (arkivbild) Foto: Tobias Larsson Franzén

18 lag gör upp om platserna till den skandinaviska finalen när First LEGO League drar igång i helgen. Flera spännande robotmatcher väntar i tävlingen som vänder sig till barn och unga i åldern 10-16 år.

Lag från Skaraborg, Karlstad och Kil deltar när Skövde, för 22:a året, står som värd för en av de större deltävlingarna av First LEGO League i Sverige.

Den internationella turneringen vänder sig till barn och ungdomar inom ämnet robotprogrammering och teknik.

Under åtta veckor har hela 598 lag från Sverige och Norge arbetat med innovation, forskning, teknologi, design och programmering. I världen är drygt 265 000 barn i 80 olika länder engagerade i tävlingen.

Deltagarna tävlar i flera olika grenar, förutom robotmatcherna där ungdomarna har programmerat sin robot att utföra uppdrag på tid, så tävlar man också i teknik och projektpresentation.

Personer från det lokala näringslivet, kommuner och organisationer jobbar ideellt under dagen som bandomare och jury. Deltävlingen arrangeras av Balthazar Science Center, Volvo, samt Högskolan i Skövde.

Artikeltaggar

SkövdeTeknik och vetenskap

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.