Hoppa till huvudinnehållet

Nyinvigning när A-möbler flyttar in igen:”Vi är supernöjda med butiken”

Publicerad:
Reporter Roland Svensson
Roland Svensson
roland.svensson@sla.se
Syskonen Oliver och Charlotte Rosell tar över när A-möbler flyttar in igen på Mariesjö.
Syskonen Oliver och Charlotte Rosell tar över när A-möbler flyttar in igen på Mariesjö. Foto: Roland Svensson

Familjeföretaget A-möbler öppnar återigen i sina tidigare lokaler på Mariesjö. Men nu är det yngre gardet - syskonen Charlotte och Oliver Rosell som ska driva möbelhandeln.

Branschfolk och bekanta var inbjudna till förhandsvisning och mingel av den nygamla affärslokalen under torsdagskvällen. Butiksytan har återigen fyllts med möbler från olika leverantörer, dessutom har lokalen vuxit efter olika omdisponeringar i verksamheten.

– Det blir en större yta i källaren när jag flyttat upp min yogasal till andra våning och så jobbar vi inte med köksdetaljerna längre. Viskan spa är däremot kvar i verksamheten, säger Karin Rosell, och betonar att det är barnen Charlotte och Oliver som ska driva A-möbler vidare.

Butiksytan är nu cirka 3 500 kvadrat och en nyhet är den möbeloutlet som kommit till i lokalen mot Hjovägen. Outleten blir ett fast inslag i butiken, bland annat med möbelpartier från Bröderna Andersson.

Kjell, Oliver, Charlotte samt Karin Rosell tog en paus från minglet, Hugo ville hellre ligga under bordet vid fotograferingen.
Kjell, Oliver, Charlotte samt Karin Rosell tog en paus från minglet, Hugo ville hellre ligga under bordet vid fotograferingen. Foto: Roland Svensson

Brett sortiment och möbeloutlet

– Vi har jobbat på för att bli klara till öppningen på fredag, det har varit tolvtimmars arbetsdagar under tre veckor, men nu är det klart, säger Charlotte.

– Vi har haft god hjälp av vänner och folk i branschen, de har stått på kö för att hjälpa till. Nu är Oliver och jag supernöjda med hur trevlig butikslokalen blev.

Enligt Charlotte har de satsat på ett brett och modernt sortiment, men samtidigt valt bort de dyraste modellerna. Priskonkurrensen med näthandeln gör att marginalen på dyra designmöbler blir för låg, fyller Oliver i.

Nästa år fyller företaget 40 år. Men redan nu ser man sig om efter nya lokaler, huset ska rivas och tomten bebyggas med bostäder när Science city växer fram i området.

– Vi köper en lämplig fastighet eller bygger nytt, vi ska finnas kvar som möbelhandel i Skövde, konstaterar Kjell Rosell.

Artikeltaggar

FöretagandeHandelSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.