Hoppa till huvudinnehållet

Dansk kedja öppnar på Stallsiken: ”Ser fram emot att välkomna nya kunder”

Publicerad:
Reporter Lena Jonsson
Lena Jonsson
lena.jonsson@sla.se
Thansen öppnar i Stallsiken till våren.
Thansen öppnar i Stallsiken till våren. Foto: Svenska Handelsfastigheter

Danska kedjan Thansen, en aktör inom däck, reservdelar och biltillbehör, ska etablera sig på Stallsiken i Skövde. Butiken öppnar våren 2024.

Thansen har redan flera butiker i Sverige men fortsätter nu sina tillväxtplaner i Sverige med en vision om att öppna 70-80 butiker.

Stallsiken nästa

Och våren 2024 är det dags för Skövde och Stallsiken där kedjan öppnar en butik, en nyhet som Svenska Handelsfastigheter informerar om i ett pressmeddelande.

Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter, är glad över samarbetet med Thansen.

– Det gläder oss att stödja Thansen i deras fortsatta svenska expansion. Deras attraktiva erbjudande kommer att berika och diversifiera utbudet vid våra handelsplatser. Thansens etableringar bekräftar att vår nationella närvaro och starka fokus på hållbarhet är lockande för internationella aktörer som söker etablering i Sverige, säger hon i pressmeddelandet.

”Expansion i Sverige”

Även Alija Konjaric, koncernkedjechef för Thansen Sverige, ser positivt på framtiden.

– Tillsammans med Svenska Handelsfastigheter kan vi göra betydande framsteg i vår fortsatta expansion i Sverige. Vi ser fram emot att välkomna nya kunder och integrera oss i den lokala handeln på varje ort.

Från sin start i Danmark 1991 har Thansen 86 butiker där, och även 46 butiker i Norge sedan etableringen inleddes där för sex år sedan.

Artikeltaggar

ButikerEkonomiHandelNorgeSkövdeStallsiken

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.