Hoppa till huvudinnehållet

Musiklärare ska samordna kulturen i Tibro: ”Spindel i nätet”

Publicerad:
Robert Häggstams arbetsdagar är jämnt fördelade mellan tjänsterna kultursamordnare och musiklärare.
Robert Häggstams arbetsdagar är jämnt fördelade mellan tjänsterna kultursamordnare och musiklärare. Foto: Kolja Schallenberg

Robert Häggstam har tagit över som kultursamordnare och fått fler arbetsuppgifter utöver tjänsten som musiklärare.

– Mitt mål är att göra bra evenemang för Tibro. Vi hade kring 3 000 på Ljusvandringen i oktober och nu planerar vi julmarknaden i början av december.

När Tibro kommuns före detta kultursamordnare Towe Lindblom fick nya uppdrag som kulturproducent i Skövde kommun i somras blev positionen i Tibro vakant.

Robert Häggstam tog över som kultursamordnare och är den nya kontaktpersonen för samarbeten med kultur och fritid.

– Jag är lite som en spindel i nätet. Det är så mycket jag måste sätta mig in just nu, som budget, bidrag, söka stöd. Ofta hjälper jag och stöttar andra, säger Robert om sitt nya jobb.

Robert jobbar sedan sju år som musiklärare på kulturskolan i Tibro. Han ska jobba 50 procent som kultursamordnare och 50 procent som musiklärare. Innan han tog över som kultursamordnare var han även anställd på musikskolan i Hjo.

– Jag brinner mycket för samarbete, till exempel mellan kommunen, fritidsgården, grundskolor, biblioteket, kulturskolan och andra aktörer. Det är roligt att lära känna folk och bolla idéer. Mycket är just nu i planeringsstadiet.

Robert föddes i Tidaholm, flyttade till Värmland och bodde på Västkusten innan han bestämde sig att flytta tillbaka till hemtrakterna.

Robert har sitt kontor i kulturskolan som flyttade in i de nya lokalerna på Fågelvikskolan i augusti, i samma byggnad som biblioteket och skolan.

Kolja Schallenberg

Artikeltaggar

Nöje/KulturTibro kommunTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.