Hoppa till huvudinnehållet

Näringslivet ska hyllas: ”Viktigt att sätta ljus på prestationer”

Publicerad:
Bengt Olsson Företagarna Skövde Tibro, konstchef Tomas Oldrell, Näringslivschef Ramona Nilsson, projektledaren Ann-Louise Eliasson och Martina Fogelberg, verksamhetsledare Näringslivsforum, ser fram emot en späckad galakväll.
Bengt Olsson Företagarna Skövde Tibro, konstchef Tomas Oldrell, Näringslivschef Ramona Nilsson, projektledaren Ann-Louise Eliasson och Martina Fogelberg, verksamhetsledare Näringslivsforum, ser fram emot en späckad galakväll. Foto: Tobias Larsson Franzén

Det har blivit dags för den årliga näringslivsgalan på Valhall i Skövde. 12 priser och utmärkelser kommer att delas ut den 23 november.

För 23:e gången i ordningen hålls Skövdes näringslivsgala. Arrangörer är Skövde kommun och Företagarna Skövde Tibro, som i år även har fått med sig Näringslivsforum.

Det kommer att bli en späckad kväll där personer, företag och organisationer inom olika branscher kommer att hyllas för sina insatser under det gångna året. 12 priser ska delas ut, varav det mest hedersamma av dem alla är Företagarnas utmärkelse Årets företagare, där vinnaren får äran att representera Skövde i regionfinalen. Bakom de övriga priserna står olika organisationer som valt ut vinnare genom olika urvalsprocesser och kriterier.

– Det är jätteviktigt att sätta ljus på de insatser och prestationer som näringslivet gör, och som bidrar till att Skövde kan växa, säger näringslivschefen Ramona Nilsson.

550 gäster

Förutom själva prisceremonin så kommer de förväntade 550 gästerna att få ta del av ett förmingel på konstmuseet och en trerätters middag på Valhall. Kvällens konferencier är programledaren, komikern och sångerskan Josefin Johansson som säkerligen kommer att locka publiken till mycket skratt. För musikunderhållningen står bandet Arkivet.

– Det finns fortfarande biljetter kvar, säger projektledaren Ann-Louise Eliasson.

För de som däremot inte har möjlighet att vara på plats så kommer arrangemanget att direktsändas på Skövde kommuns hemsida och Öppna kanalen.

Förväntningarna är höga så här på förhand.

– Det är fantastiskt skojigt att man har lyckats hålla liv i en sån här galatradition, och samtidigt bibehålla en hög kvalitet. Vi tror mycket på samarbete – det är det som är styrkan inom hela företagandet, säger Bengt Olsson, ordförande Företagarna Skövde Tibro.

Priser och utmärkelser

 • Det goda exemplet
 • Industripriset Skaraborg
 • Årets landsbygdsutvecklare
 • Årets Skövdeambassadör
 • Science Park Skövdes innovationspris
 • Skaraborgs mest företagsamma ungdom
 • Skövde kommuns miljöpris
 • Årets butik
 • Årets företagare
 • Årets rookie
 • Årets tillväxtpris i Skövde kommun
 • Skövde kommuns förtjänsttecken

Artikeltaggar

FöretagarnaNäringslivNäringslivsforumNöje/KulturSkövdeSkövde kommunUtmärkelserValhall

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.