Hoppa till huvudinnehållet

Vännerna möts i kvalet: ”Vet vilken resa Skövde gjort”

Publicerad:
Christoffer Andersson och Tobias Linderoth möts i kvalet till superettan.
Christoffer Andersson och Tobias Linderoth möts i kvalet till superettan. Foto: Bildbyrån

Christoffer Andersson slapp möta ”sitt” Helsingborgs IF. Istället blev det Skövde AIK och vännen Tobias Linderoth.

– Vi pratade lite snabbt idag. Jag tänkte att det var lika bra att beta av det direkt och i god tid, men nu blir det nog inget mer innan matcherna.

Falkenbergs tränare Christoffer Andersson och Tobias Linderoth lärde känna varandra redan när de spelade i juniorlandslaget tillsammans. Sedan dess har de hållit kontakten. Nu står en plats i superettan på spel när Skövde AIK och Falkenbergs FF möts i kvalet till landets näst högsta serie.

– Vi följdes åt rätt länge för vi spelade även i A-landslaget tillsammans. Jag var med i landslaget mer i periferin än vad han var, men jag var med på ganska många samlingar. Vi har lite samma resa, men han tog det sista steget och blev ordinarie, säger Christoffer Andersson som står noterad för 24 A-landskamper.

Nybrosonen är mest förknippad med Helsingborg. Han gjorde 350 matcher för HIF och var under sina år i Helsingborg en stor allsvensk profil. Sedan två år tillbaka är han huvudtränare i Falkenberg.

”Intressant att följa Skövde”

Han berättar att han pratade med Tobias Linderoth när han bestämde sig för att ta över FFF.

– Jag känner ju ”Tobbe” mycket väl och vet vilken resa Skövde har gjort när de gått från ettan till superettan. När jag skulle bli tränare tittade jag extra mycket på Skövde och jag pratade även med honom en del om hur det var i division 1.

– Jag kollade hur han hade spelat med Skövde och använde mig sedan av det för att göra en del videoklipp till grabbarna. För mig har alltid Elfsborg varit en inspiration då de är både spelskickliga och direkta i sitt sätt spela och det har ”Tobbe” tagit med sig från Elfsborg till Skövde även om han nischat sig en del.

Christoffer Andersson fortsätter:

– Det var intressant att följa Skövde när jag själv skulle ta över ett lag. De spelar inte samma fotboll som den jag står för, men det finns ingredienser i det och då framför allt från Elfsborg.

Christoffer Andersson var en stor allsvensk profil i Helsingborg fram till att han lade av 2016.
Christoffer Andersson var en stor allsvensk profil i Helsingborg fram till att han lade av 2016. Foto: PETTER ARVIDSON

I lördags stod det klart att det blir Tobias Linderoth och Skövde AIK mot Christoffer Anderssons Falkenberg i kvalet till superettan och de båda tränarna har hörts av.

– Vi pratade lite snabbt idag. Jag tänkte att det var lika bra att beta av det direkt och i god tid, men nu blir det nog inget mer innan matcherna.

– Vi brukar prata så det hade varit konstigt att inte göra det nu, så jag ringde upp honom. Han svarade inte, men sedan ringde han upp.

Vad sa ni?

– Vi snackade mest skit om jag ska vara ärlig.

Falkenbergstränaren räknar med tuffa matcher, men FFF kommer med bra självförtroende. Laget tog 67 poäng i den södra ettan och gör sitt andra raka kval till superettan.

– Jag såg deras match mot Helsingborg och det kommer säkert att bli krigarmatcher. Jag har hyfsad koll på Skövde även om jag inte sett dem så mycket den senaste tiden. Min assisterande tränare har nog redan sett tre, fyra matcher.

Nu blev det Skövde AIK för Falkenberg och Christoffer Andersson erkänner att det var skönt att slippa ställas mot Helsingborgs IF.

– Om det var något lag jag gärna vill undvika så var det dem. Från en fotbollsaspekt så hade det inte varit någon fara att möta dem, J-Södra eller Örgryte, men ur aspekten att stå och fira att Helsingborg åker ur... Det hade inte känts bra.

Kommunens plan: En ”matchsaver”

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.