Hoppa till huvudinnehållet

Det kan bli spel i Borås för SAIK: ”Är alternativ två”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Det återstår att se var SAIK kommer att spela sin avgörande kvalmatch.Borås Arena är alternativet om Södermalms IP inte godkänns för spel.
Det återstår att se var SAIK kommer att spela sin avgörande kvalmatch.Borås Arena är alternativet om Södermalms IP inte godkänns för spel. Foto: CARL SANDIN

Det är fortsatt osäkert om Södermalms IP håller för spel i Skövde AIK:s avgörande kvalmatch mot Falkenberg. Skulle det visa sig att planen inte håller för spel, då blir det återigen spel på Borås Arena för SAIK.

– Vi ska ha möte med kommunen på fredag och stämma av läget och se hur det går med Södermalm. Skulle det inte gå att spela där så är Borås Arena alternativ två. Det blir i slutet på nästa vecka som en gräsansvarig från förbundet tar beslut om planen är spelbar, säger Skövde AIK:s ordförande Lennart Ek.

Att temperaturen nu dragit sig ner mot nollan är inte optimalt för SAIK.

– Nej, låg temperatur vill vi helst undvika.

SAIK har en gång tidigare den här säsongen tvingats spela på Borås Arena just för att planen inte godkändes för spel. Det var hemmapremiären mot J–Södra.

Stora oron: ”Vi har bett om reglerna”Kommunens plan: En ”matchsaver”

Artikeltaggar

FotbollSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.