Hoppa till huvudinnehållet

En treåring var behållningen

Publicerad:

Treårige Bicc’s Tobee var tisdagens behållning när Axevalla arrangerade lunchtävlingar.

– Vi hoppas att han kan vara med i större lopp som fyraåring, sade segerkusken Dwight Pieters.

Efter att inlett karriären med en tredjeplats samt ett galoppmisslyckande har Bicc’s Tobee staplat segerlopp. Nu är de tre till antalet i följd och som han såg ut under tisdagslunchen stundar fler.

Från ledningen var den av Maria Törnqvist-tränade valacken helt ensam på banan och vann lekande lätt på 1.15,2/2.140 meter efter en snabb avslutning.

Triumfen var värd 40 000 kronor och nu är Bicc’s Tobee klar för finalen av Treåringarnas Höstserie den 12 december där det tävlas om 60 000 kronor i segerpremie.

– När jag tryckte på gasen i slutkurvan kändes det riktigt bra. Hästen har tagit loppen riktigt bra och utvecklats hela tiden vilket är en bra egenskap, sade Dwight Pieters.

Tredje raka segern noterades även Patrik Pettersson-tränade Golden Cresent för. Björn Goop satt i sulkyn bakom hästen för andra starten i följd och fyraåringen blev dagssnabbast då han kom i mål på 1.12,8a/1 640 meter.

Stor överraskning

Lunchens stora överraskning var signerad Petter Karlsson. Bakom Emil Sandblom-tränade Isabell Trot skiftade han modigt tredje invändigt mot dödspositionen efter ett varv, men hade fog för den offensivlustan.

– Jag fick tydlig information före loppet att ge henne chansen då hon är bäst i ledningen eller utvändigt ledaren. Hon kändes trött, men kämpade på starkt vilket var imponerande, sade Petter Karlsson.

Anders Svanstedt-tränade Starbec’s A. To Z. fick ett tufft slutvarv i V4-avslutningen, men stod pall för det upplägget. I en tät slutstrid gentemot Bold Knick höll han nosen först och bärgade årets tredje seger.

Hemmatränaren David Persson fortsätter göra bra reklam för sig inför det att han kommer plocka ut proffslicens vid årsskiftet. Under tisdagslunchen bärgade Zmarta Tim hans 53:e tränarseger för året fördelat på 26 olika hästar. Snacka om bra bredd!

Artikeltaggar

Björn GoopDavid PerssonPetter KarlssonTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.