Hoppa till huvudinnehållet

Nu väntar den tuffaste utmaningen för SAIK

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
SAIK segerjublar med fansen efter 1-0 mot Helsingborg.
SAIK segerjublar med fansen efter 1-0 mot Helsingborg. Foto: Mattias Olsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Skövde AIK:s bedrift att fixa så att de kan hänga kvar i Superettan är naturligtvis värd massor av beröm. Laget var i stort sett uträknat, men reste sig och har givit sig själva möjligheten till nytt kontrakt.

Det är lätt att förstå den stora glädjen bland spelare, ledare och supportrar på Södermalms IP i lördags, men nu den framgången släppas och ladda om för ett kvalspel mot Falkenbergs FF som kom tvåa i division 1.

Uträknade i somras – nu till kval: ”Kändes orealistiskt”

Man ska komma ihåg att FFF spelade i allsvenskan så sent som för tre säsonger sedan och här finns det både en arena och vilja att återkomma på hög nivå.

Linderoth om dramatiken: ”Vi får njuta i helgen”

Jag ska inte skryta med att jag sett någon division 1-fotboll den här säsongen, men vi vet sedan tidigare att nivån är bra och det bara några år sedan som Skövde AIK låg illa till i den serien och fick rädda sig kvar efter tränarbyte och stark slutspurt.

Inte mycket värt

Jag vill inte vara någon glädjedödare, men vi ska inte tro att det blir någon enkel resa i kvalet. Visst det var starkt att gå krångla sig över nedflyttningsstrecket i Superettan, men om laget ändå åker ur är det tyvärr inte värt något.

Den tuffaste utmaningen ligger framför laget så här i novembermörkret.

Sedan är jag inte orolig, spelarna och framförallt Tobias Linderoth har koll på allt det där och att det är "Tobbe" som tränar laget gör att man kan känna trygghet.

Medvind i laget

En sak som talar för Skövde AIK är att de knappast går in i kvalspelet som en förlorare, vilket ofta är vanligt när det gäller lag som hamnar i kval för att rädda sig kvar.

Nej, det lag som SAIK har haft på banan under höstsäsongen skiljer sig mycket från det lag som startade säsongen. Tack var lyckade lån har laget blivit en vinnare och de nya spelarna har bara känt medvind sedan de kom till de rödvita. Det är ingen loser som springer in för match mot Falkenbergs FF.

Det finns en sak som man dock inte råder över, det är väder och vind och Södermalms IP gräsmatta. Går det att spela där den 26 novembers om planerat? Inget vet.

Ännu en gång påminns vi om att Skövde inte har någon arena värd namnet för elitfotboll. Lite tjatigt att behöva lyfta fram det hela tiden, men så är läget.

En avgörande kvalmatch i Borås låter inte bra. Låt hoppas vi slipper det.

Artikeltaggar

Falkenbergs FFFotbollSkövde AIKSödermalms IPTobias LinderothVind