Hoppa till huvudinnehållet

Utlovar personlig och nära höstkonsert – vill lysa upp mörkret

Publicerad:
Alma Lindström och Maja Mellring.
Alma Lindström och Maja Mellring. Foto: Privat

På fredag är det dags för en personlig och nära höstkonsert i Garnisonskyrkan, när Karlsborgs Maja Mellring äntrar scenen tillsammans med Törebodas Alma Lindström samt två av medlemmarna från Skövdebandet Arkivet; Richard Carlsson och Anders Beckman.

– Det är en ganska mörk och dyster tid just nu, därför tyckte vi det passar extra bra att sprida glädje och ljus, förklarar Maja Mellring.

Alla fyra känner varandra sedan tidigare och har spelat ihop i olika konstellationer.

– Jag och Alma är barndomskompisar kan man säga, våra mammor har alltid benämnt sin relation som att de är systrar, stjärnsystrar, och vi har alltid vetat om varandra – men det var först på gymnasiet som vi började umgås.

Sedan dess har de både sjungit och jobbat ihop, bland annat med sångelever. Alma är även hon bekant för Karlsborgsborna, inte minst efter att hon framfört Nationalsången under det stora firandet på Fästningen.

Kompat åt Robert Wells

Skövdebandet Arkivet. Längst till vänster Anders Beckman, näst längst till höger Richard Carlsson.
Skövdebandet Arkivet. Längst till vänster Anders Beckman, näst längst till höger Richard Carlsson. Foto: Linn Carlson

Richard Carlsson och Anders Beckman ingår i Skövdebandet Arkivet, som tog konceptet livekaraoke till Skövde. Numera är de ett professionellt band med bred repertoar som har kompat åt bland andra Robert Wells, David Lindgren och Anders Berglund.

– När de behövde någon som vikarierade för bandets sångerska fick jag äran att göra det, det var så vi träffades. Även Richard och Alma har spelat tillsammans; ja alla vi har spelat ihop i någon form av konstellation, det är musiken som har fört oss samman helt enkelt.

Fredagens höstkonsert är något som Maja och Alma pratat om att genomföra under flera år. Förra året kom man så långt att det bokades ett datum, men så rann det ut i sanden. Men nu är det äntligen dags.

– Vi ville sätta upp något eget och det är en ganska mörk och dyster tid just nu, därför tyckte vi det passar extra bra att sprida glädje och ljus genom musiken.

Blandat och finstämt

Maja Mellring tillsammans med Simon Swahnström & Lürsta Sockens Husarer under årets Guldgala.
Maja Mellring tillsammans med Simon Swahnström & Lürsta Sockens Husarer under årets Guldgala. Foto: Johannes Olovsson

Publiken kommer att bjudas på en blandad kompott av låtar, alla personligt tolkade av gänget på scenen.

– Ja det är väldigt blandat. Det man säga är att det inte är en pop- och rockkonsert, men det är våra egna tolkningar på både kända och okända låtar, med mycket instrument i olika konstellationer och mycket stämsång, väldigt finstämt skulle jag säga. En personlig och nära konsert.

Några exempel på artister som tolkas under konserten är Lisa Nilsson, John Mayer och Helen Sjöholm.

– I vår version av låtarna blir de mer åt visor. Nu hoppas vi att många kommer på fredag, konserten startar klockan sju på kvällen och man kan köpa biljetter på plats om man inte gjort det innan, avslutar Maja.

Artikeltaggar

Alma LindströmArtisterKarlsborgKonserterMusik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.