Hoppa till huvudinnehållet

Här är siffrorna som visar hur det gick för Nordic Interior Production AB under 2022

Publicerad:

Räkenskaperna är nu klara för Nordic Interior Production AB. Företagets omsättning minskar med 35,4 procent och blev cirka 50 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 86 000 kronor mot knappt 4,7 miljoner kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på drygt 6,3 miljoner kronor till ett underskott på ungefär 1,9 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 3,8 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 8,2 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av möbler är motsvarande snitt fyra och en halv procent.

Fakta om Nordic Interior Production

Huvudbranschen för Nordic Interior Production är tillverkning av kontors- och butiksinredningar och partihandel med kontorsmöbler. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har 28 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är tre fler än föregående redovisningsår.

Vd är Urban Lennart Sandsjö (60), medan Carl Martin Karlsson Åckander (60) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Nordic Interior Production har den sjätte högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är tillverkning av kontors- och butiksinredningar.

Det finns 34 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 32 i landet.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivTibro kommunVästra Götalands län

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.