Hoppa till huvudinnehållet

IFK Skövde klarade pressen: ”Vi har självförtroende”

Publicerad:
Adam Ljungquist stod för fem viktiga mål när IFK tog två nya poäng.
Adam Ljungquist stod för fem viktiga mål när IFK tog två nya poäng. Foto: Mattias Olsson

IFK Skövde ställdes mot jumbon HK Aranäs inför nästan 1 600 åskådare i Arena Skövde. En enkel match? Nej, verkligen inte. Visserligen låg IFK före mest hela tiden, men i andra halvlek blev det rörigt att tag.

Om vi tar det från början så var det länge jämnt i första halvlek, men när IFK fick till försvaret bättre och Håvard Åsheim gjorde några räddningar i målet så kunde hemmalaget rycka till en till en tremålsledning och paus stod det 17–13.

Så långt kändes det bra, men Aranäs är ett lag som aldrig ger sig och de kom verkligen tillbaka och såg till att detta blev en nervkittlande föreställning fram till slutsignalen.

Skadeskjutet IFK Skövde stod pall: ”Blev ont om alternativ”Tabelljumbon nära skräll mot IFK Skövde

– Även om det ligger sist och bara vunnit en match är det inget dåligt lag, de har förlorat många jämna matcher, kommenterar Adam Ljungquist som klev fram rejält i andra och satte några viktiga mål när Aranäs vara på väg ikapp och matchen stod och vägde.

Adam Ljungquist och Markus Sjöbrink i samarbete.
Adam Ljungquist och Markus Sjöbrink i samarbete. Foto: Mattias Olsson

Starkt av Adam som mitt i IFK:s skadeelände haft problem med magsjuka som alltid sätter ner krafterna, dock inte särskilt synligt på honom som gjorde en bra match rakt igenom.

– I första halvlek satt inte bollarna, men desto skönare att det lyckades i andra halvlek, säger Ljungquist.

IFK hade greppet och ledningen med 25–21, men i det läget fick Daniel Ekman utgå på grund av en smäll mot axeln och då blev det rörigt en stund.

– Det räcker att det blir en passning som inte sitter eller att man blir lite tveksam, det räcker för att de ska komma närmare, fortsätter Adam.

Nu blev det ett nervpirrande slut även om IFK hade ledningen, men lyckades inte hänga av motståndaren i målprotokollet.

Rex Blom gör mål mot Aranäs.
Rex Blom gör mål mot Aranäs. Foto: Mattias Olsson

I stället kom det hela att avgöras under de sista minuterna och då bjöd IFK på några läckra mål.

Jonas Burud som bröt en passning och kontrade in bollen (31–28). Jesper Jensen fick chansen i slutet och lobbade in 32–29. Daniel Ekman som återkom i slutskedet satte mycket viktiga 33–31.

Det dröjde dock till matchens allra sista sekunder innan matchen avgjordes helt. Viktor Hallén visade att han är klasspelare när han tog det sista avslutet.

Man ska väl inte säga att IFK Skövde kom undan med blotta förskräckelsen, men det var tämligen små marginaler på slutet.

Det pratades efteråt att om detta hade varit en match under fjolårssäsongen hade det blivit förlust.

– Kanske, men vi har ett bra självförtroende i gänget och det betyder mycket, avrundar Adam Ljungquist.

Matchfakta

Handbollsligan

IFK SKÖVDE–HK ARANÄS

34–32 (17–13)

Mål: IFK: Jonas Samuelsson 8 mål/ 11 avslut, Daniel Ekman 6/6, Adam Ljungquist 5/8, Viktor Hallén 4/5, Linus Gustavsson 4/5, Jonas Burud 3/6, Markus Sjöbrink 2/2. Rex Blom 1/1, Jesper Jensen 1/1.

Målvakter: Håvard Åsheim 14 i räddningsprocent, Anton Hagvall 17.

HKA: Viktor Rhodin 5/5, Jonas Haugsgjerd 5/6, Robert Ladan 5/6, Petter Donaldson 5/8, Mikkel Junggaard Beck 4/5, Rasmus Nyman 2/3, Morten Pedersen 2/3, Alvin Lindvall 1/2.

Målvakter: Patrick Bols 23 i räddningsprocent.

Utvisningar: IFK: 2 minuter, HKA: 3x2minuter

Domare: Michael Sandström, Markus Winberg.

Publik: 1589

SLA-ligan: 3= Daniel Ekman, 2= Jonas Samuelsson, 1= Adam Ljungquist

Artikeltaggar

Adam LjungquistHandbollIFK Skövde HK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.